Dobrý večer, je potrebná na medicínu ( v slovenskom jazyku, na Slovensku ) angličtina ? Sú z nej nejaké skúšky ? Ďakujem
Lekári nemyslim medikov študujú aj z angl.knih,chodia na konferencie aj v angl.bez toho sa nepohneš ako lekár. Ak chceš ísť s dobou.
My sme mali na stavebnej anglictinu a teda tým že to nebol nosný predmet,tak to nebolo až také zložité. Ale neviem ako na medicíne,možno aj tam by to tak mohlo byť
Neštudovala som medicínu, ale tých pár absolventov, ktorých poznám, žiadnu extra angličtinu nemajú a jedna z nej má tak možno slabú B1, skôr A2. 😀 Neviem, či v škole majú nejaký cudzí jazyk povinný počas semestra, ale určite to nebude gro. Toto by ma od prípadného štúdia neodrádzalo.
Mali sme rok odbornej angličtiny, aby sme sa naučili odborné výrazy. Mohli sme sa však rozhodnúť, či chceme menej pokročilý alebo pokročilý stupeň. Tiež bola možnosť aj nemčiny. Na tom menej pokročilom stupni to nebolo nič ťažké, viacmenej sme čítali a prekladali texty.
Dosť podstatná. Pracujem v zdr.už veľa rokov, lekári sú moji priami kolegovia a úprimne nepoznam ani jedného, ktorý nevie anglicky. Je to úplný zaklad. Skôr sa nájdu takí, čo ovládajú aj dva jazyky.
Jezis ano, anglictina je podstatna pre kazdy vedecky odbor. Publikovaneho v anglictine je tak vela noveho vyskumu! A pokial si to nevies precitat sama, a musis cakat pokial to niekto spracuje, prelozi, odpublikuje v slovencine, tak uz si sto rokov za opicami. Polka sveta (toho bohateho, ktori maju na top vyskum peniaze) publikuje v anglictine. Za mna je plynula anglictina uplne nepostradatelna, a doporucujem sa jen povenovat, aj ked cez prazdniny, pomimo skoly. Stonasobne sa ti ta namaha vrati neskor.
Áno, je a je z nej aj skúška.