Pekný večer... popravde som vyštudoval kuchára a popri tom čase v reštauráciách som si uvedomil ze by som určite rád zmenil moju profesiu .... zistil som časom ze čoraz viac ma to tiahne k zvieratám ( najmä psom ) ...
Chcel som sa spýtať ci je v 22 rokoch neskoro začať študovať kynologiu ?. Je ťažké sa uplatniť po vysokej ?.
Neexistuje niečo ako , venčenie psov ?. ..
Vopred ďakujem za odpovede
@anonymanonym ďakujem za odpoveď... vlastne psíka mam , a chodíme po rôznych cvičeniach a tréningoch...
a policajný kynolog znie celkom zaujímavo..
Kde nájdem prosím ta také semináre na takú tému?.
@makrovlnka24 neviem, ci je to niekde nejako ucelene. Ja si pozeravam podujatia na facebooku, tam take byvaju. A tiez som v roznych psickarskych skupinach na FB a tam tiez zdielaju taketo podujatia. Mozno je to niekde aj v "kope", netusim fakt. Mozno sa skus popridavat tiez do nejakych skupin a spytat sa tam, verim, ze niekto by vedel mozno lepsie poradit 🙂 A byva raz za rok aj online "met konferencia" ( https://www.metkonference.cz/ ) To je tiez velmi zaujimave 🙂
@makrovlnka24 v 22 rokoch nie je na nič neskoro 😃 ja som išla na vysokú v 25r. A kľudne by som išla študovať aj teraz, pred 40kou.
Ani v 50 nie je neskoro, hlavne študuj a rob co ta baví, za vyskúšanie nič nedáš
Zalezi na tom co chces s tymi psami robit? Trenovat? Na to VS nepotrebujes. Ovela viac ti da
• prax - mas svojho psa? Trenujes s nim? Je super mat vlastneho psa a skusat. Chodit s nim na rozne treningy pod vedenim skusenych a uznavanych trenerov, rozne psie akcie
• samostudium - v dnesnej dobe je milion moznosti - knihy (F. Šustu velmi odporucam), podcasty (Pejskarium a ine), sledovat na instagrame ucty roznych trenerov (je ich tam vela.. pridavaju rozne prinosne prispevky, storky,..), videa na youtube
• dalej velmi vela vie dat absolvovanie roznych seminarov.. Tam je tiez vela moznosti.
... A ked budes v tom dobra, klientela si ta najde pomaly sama 🙂
Alebo policajny kynolog napr.? To zas skor asi pozerat policajnu skolu.
Alebo ta to viac taha k veterine? Kedze z kynologie mozes byt aj veterinarny asistent (ale na to popravde VŠ tiez netreba, aj to sa da robit aj bez titulu). Ale ak ta to viac taha tymto smerom tak skor odporucam priamo studovat veterinu.
A ked sa pytas ci existuje nieco ako vencenie. No existuje. Pozri si FB skupinu "Venčenie a stráženie psíkov - celé SR".
Ale to je asi skor na privyrobenie si, nie na uživenie.