Ahojte. Chcem sa spytat, ak ma niekto skusenost, je naozaj take vyhodne studovat zubne lekarstvo oproti vseobecnemu? Vsetci mi tvrdia, ze je lepsie ist na zubne, lebo zubar si nemusi robit atestaciu, moze ist hned do ambulancie, viac zarobi a tak dalej… Ale osobne sa mi nechce verit, ze to zubari maju az o tolko lahsie a ruzovejsie ako sa zvykne hovorit - predsa len sa zadlzia na drahu ambulanciu, vybavu, atd... Je tu, prosim, niekto, kto s tymto ma skusenost a vedel by mi povedat, ako to naozaj taky zubar po skole ma?
Nepozeraj len na plat.
Všeobecný lekár- práca oveľa ľahšia. Plat skoro každý mesiac rovnaký.
Zubný-jednostranná celoživotná záťaž na chrbticu, ruky, ak stojí, tak.aj nohy. Plat-Čo nevyrobí,nemá.
@deti95060810 Nenapísala si,či je obvodný - či zubár.
prepac, ze nenapisem zo skusenosti, ale len z pozorovania - v BA je nedostatok vseobecnych dr, ale so zubnymi ambulanciami sa roztrhlo vrece - nemusia sluzit ziadne pohotovosti a ked vidim kolko tam necham pri kazdej navsteve, tak sa urcite nemaju zle (aj ked si vezmu uver na zariadenie ambulancie). lepsie je si vybrat kam srdce taha, len vtedy je doktor dobry lebo robi to, co ho skutocne zaujima
@joesvk zubár...však si sa pýtala na zubára.
prepáč, autorka sa pýtala na zubára.
No zubar urcite vie zarobiť viac ale suhlasim.. uz ich je akosi vela a tiez to maju náročné.. tie ukony,presnost,chrbat,ruky..
1. úplná tragédia študovať akýkoľvek medicínsky odbor podľa toho, čo sa viac oplatí
2. ako bolo napísané, zubár je fyzicky makačka na chrbát, kríže, krk, ruky
3. ak na to nebudeš mať cit, čo sa môže stať ak sa vyberá odbor podľa "oplatí sa", tak zbytočné štúdium
4. vybavenie dobrej ambulancie stojí niekoľko 10 tisícov eur
5. atestácie ako odborní lekári nemusí riešiť, ale dobrý zubár každoročne študuje novinky, konferencie, školenia, zahraničné, ktoré si platí sám, vzdeláva sa celoživotne, na vlastné náklady
takže synov spolužiak. vek 28r
hneď po skončení školy v čr získal miesto v SR - okamžite ho brali. mzda 2000e + byt.
ambulancia bola vybavená, takže nič nemusel. V súčasnosti má 2500e. chváli si.