Premýšľam nad podaním prihlášky, počkať nechcem, ale neviem akou formou by to bolo možné, či je možné si štúdium nejak prispôsobiť, externe alebo ako, neviem, ma s tým niekto skúsenosti?
mne zas syn hovoril inak... mal známeho ktorý chodil externe na 3 stupeň...nezvládal - úlohy v práci, učenie študentov a ešte aj svoje učenie na 3 stupni plus po ňom chceli aj nejaký karent popr. odborný článok ....
syn chodil denne a v pohode.
najlepšie ti dajú odpoveď na VŠ...
ja mám viacero známych, čo boli na externom PhD. štúdiu obaja naraz a mali pri tom 2 alebo 3 malé deti, už si nepamätám. Rovnako iná známa bola na dennom PhD. popri malých deťoch... veľa záleží od toho, na čo máš a aj od fakulty, na ktorú sa chystáš.
Premýšľam aká môže byť výška poplatku za externé
Prešov 350€
osobne chodím externe, ale Mgr stupeň a v PO som veľmi spokojná.. o týždeň rodím a zatiaľ sú všetci ochotní mi vyhovieť, posunúť termíny, počkať a tak 🙂
Poplatky mas vzdy na webstranke fakulty. Ja by som šla skor na denne, na externe vies vzdy prestúpiť jednoduchšie ako z externého na denne. A záleží kde sa hlásis. Studium prerusovat nemusis, ale mmôžeš.mas upravené v študijnom poriadku na koľko max.(2 alebo 3 roky).
Koncim PhD. popri malom babatku,som externe,schvalili mi IUP,pre istotu som o to ziadala,ale napokon som sa zucatnila celeho vyuc.procesu,ked som ucila,vykryl to muz/babka,clanky,VVU a studentov som riesila po veceroch…je to zahul,ale s pomocou sa to da zvladnut…
externe to síce trvá dlhšie, ale je na tebe ako sa rozhodneš… denní doktorandi toho majú určite viac, čiže záleží aké staré máš dieťa a ci sa ti niekto o neho postará… každopádne zúčastňovať sa na rôznych výskumoch, učiť študentov, učiť sa na dvoje predmety… určite to nie je sranda, ale hádam ani nezvládnutelné