Je lepší jazykový kurz, alebo súkromné doučovanie nemčiny?

22abigail22
8. júl 2020

Dobrý deň.

Rada by som počula vaše názor poprípade rady k tejto téme. Či už máte osobné skúsenosti alebo nie.

Mám záujem sa konečne začať učiť po nemecky. Ale! Som úplná začiatočníčka (po nemecky neviem absolútne nič).

Nemčina by bola pre veľkým prínosom. Najmä teraz nakoľko som začala pracovať pre nemecký spoločnosť. Tu nie je nemčina povinné ale výhodou. Pracujem v systémoch, ktoré sú čisto v nemčine.

Dilema je v tom, že neviem či bude lepšie kde sa prihlásim na nejaký jazykový kurz (ak viete nejakú poradiť v BA, poteší).

Na cene až koľko nezáleží ale ide mi o efektívnosti.

Najväčšia prekážku u mňa je čas (že kedy). Mám 2 práce takže pracujem od 8:00/9:00 do 20:00/21:00. Čas vyhradené na sebe mám cez víkend (tie mávam voľné).
Nie je problém si nájsť niekoho na doučovanie cez víkend ale neviem či taká možnosť je u kurzov.

Budem rada za vaše vyjadrenie.

marci77
8. júl 2020

myslim, ze doucovanie sa da aj cez skype napriklad
alebo ja by som na vasom mieste mozno skusila nieco taketo:
https://www.zlavomat.sk/akcia/722586-online-kur...
alebo
https://www.zlavomat.sk/akcia/669498-rocny-onli...

pripadne ak by to nebolo dobre, tak skusit hladat niekoho, kto vyucuje online
vela stastia, nemcina je dost tazka

autumm
8. júl 2020

ahoj, ja som chodila na dve rozne jazykové školy a nikto mi to nič nedalo. Bolo to klasické učenie z kníh / cvičebníc. Za mňa radšej odporúčam sukromne hodiny. Tie mi dali toho ovela viac. Praktické cvičenie jazyka je podla mna lepšie.

pele
8. júl 2020

V Bratislave som vyskusala Goethe institut a Oesterreichische institut. Pozri si ich stranky. Myslim si, ze Goethe ma nejake kurzy aj v sobotu.
Ja mam rada skupinove kurzy, lebo sa ucim aj z toho, co povedia ostatni. Zostane mi to v hlave. Mozno skus obidva sposoby a porovnaj si, co ti lepsie vyhovuje.
Su ludia, co sa naucili aj z pozerania tv. Existuje aj aplikacia na telefone Duolingo. Pre uplnych zaciatocnikov mozno fajn.

saimaa
21. júl 2020

chvályhodné, ze pri práci este chces studovat dalej jazyk.naozaj......v tvojom pripade by som asi skusila najprv - na úvod nieco online, alebo príp. aj online kurz...a potom uvidis (vyucba jazyka v skupine, "na živo" má mnohé plusy, ale mna niekedy to vysedávanie v jazykovke v presnom case, dni, dost otravovalo, ked som bola popri studiu napríklad dost zaneprázdnená)

bikarbona
22. júl 2020

@22abigail22 Ak si úplná začiatočníčka, je lepší kurz (Goethe Inst. / Österreichische Inst). Neskôr je efektívnejšie mať súkromné hodiny.