Mám menší problém. Chodím na vysokú školu (pedagogika) 3.ročník Bc. a dosť som sa nevedela donútiť k písaniu bakalárskej prace počas zimného semestra,avšak podarilo sa mi napísať 10 strán. Tento semester sme mali 6 týždňov pedagogicku prax. Bola som v tom že nejak to zvládnem ale nedokončila som pracu (praktickú časť) do detailov a školitelka mi napísala dnes mail že mi pracu neuzná a budem štátnicovať v auguste. Mame pritom termin do 5.5. Mám spolužiačky ktoré sú ešte na praktickej časti a opravujú ju priebežne ale nenaháňa ich školiteľ a budú mat skúšky normálne. Povedzte mi,ako sa to vníma keď niekto štátnicuje v lete. Ako to ludia vnímajú? Mám to pred kamarátmi ututlať? Mám par známych ktorí sú úspešní a majú ťažšie odbory a nikomu sa nič také nestalo. Strašne sa hanbím lebo mám ľahší odbor a keď to očividne nezvladam budem za hlúpu. Ja si len skrátka neviem zorganizovať čas a nechcem vyzerať hlúpo.
@smoothie045 nie hlúpu, ale trochu lenivu 😉. Mala si dosť času na bakalárku. Napriek tomu je to len a len tvoja vec. Niktoto nevníma nejako negatívne. Tak budeš statnicovat v auguste, nejde o život. Len si neuzijes leto. Prajem veľa šťastia 😊.
statnicovala som v septembri- ja to beriem ze to nebolo z mojej viny. Moja diplomova veduca mi vobec nepomahala, ine ako otazniky mi v praci nespravila nikdy, nepustila ma k statnici v maji. Podotykam ze u nej sme boli piati diplomanti, a 2 odovzdali pracu bez jej povolenia, traja sme ostali so slzami.... (o tom ze 2 odovzdali bez jej povolenia som sa dozvedela samozrejme dodatocne).
Ked som odovzdavala cez letne prazdniny pracu, sef katedry potreboval potvrdenie ze s tym suhlasi veduca diplomovky - musela som jej zavolat z vlastneho telefonu, on s nou hovoril, az potom ju prevzal....
Za mna totalne svinstvo ze nas piatich by nepustila na stanice, necudujem sa ze sa dvaja rozhodli odovzdat bez jej povolenia.... tu sa potom citim ze sme boli zhodou okolnosti piati neschopaci, alebo bola neschopna diplomova veduca...
No nic, predychala som to, statnice som v septembri zvladla, trochu ma trapilo ze ziadne promocie som tym padom nemala (hoci ich slubili), diplom mi bol odovzdany doslova medzi dverami na studijnom.... Je tomu peknych par rokov, nerada na to spominam, nikto to ale nikdy neriesil.... Je to len taka jedna sprosta spomienka v mojom srdiecku, ale zvladla som to a nie som o nic horsi absolvent ako ktokolvek kto zvladol majovy termin.
@smoothie045 normalna vec...sestra tiez mala v auguste ale tak ona zase mala popri skole dve prace cize nestihala...kebyze mam na praci len cisto skolu a pisanie prace tak by som sa max citila zle sáma pred sebou ze som leniva 😅 ostatni by mi boli ukradnuti
Ja som tiež obhajovala v auguste a tu som, živá, zdravá, Mgr. som skončila už s červeným a momentálne celkom úspešne robím PhD. 😅 Všetkým to bolo srdečne jedno 🤷♀️ ja som sa cítila blbo, ale zahralo tam veľa udalostí a tak nejak to proste vypálilo na opravný
Tak.. pomyslia si, ze si brzda, ale mna by viac trapilo to, ze zabijem leto ucenim sa na statnice ako to, co si pomyslia ostatni... ti na to zabudnu raz dva :D
@floki1994 ako nemala som nič špeciálne na praci preto sa citim blbo,ale mám problémy so sústredením tak som rada za tie zvladnute 2 roky😄
@smoothie045 tak to.by mi bolo trapne ze som sa nedokopala k napisaniu bakalarky co je kvazi nic 😅 svet sa preto nezruti ale tak no..
Nikoho to o pár rokov trápiť nebude len teba, že si sa k tomu nedokopala úplne zbytočne. Tento týždeň si nad to sadni, napíš najlepšie ako vieš a choď za školiteľkou poprosiť či si to nerozmyslí.
@katkaseiner nooo niektori su svine🙈Ja som vsak dost podcenila veci ale tak človek sa učí na vlastných chybách.
@evamarek77 nechápem ako to ľudia stíhajú. Chcela by som to takto tiež stíhať ale ja všetko robím na poslednu chvilu takze budem rada keď dostudujem asi 👽
@evamarek77 no za 3 hodiny som napisala v priemere 1,5 strany,ked počítam označenie citácii atd. Niektoré časti prace sa mi fakt podarili,ale nakoniec výsledok aj tak mizerný. Majú na nás nároky veď to je normalne na VŠ. Len ja som fakt blbá na samostudium a organizáciu.
@evamarek77 ja už nechcem presviedčať školiteľku ona nám dala podmienky zreteľne skratka viem že to nieje top a musím na tom zapracovať.
Ja som sa tak celkovo naučila že okolie nás vôbec nerieši tak ako si myslíme že nás rieši. Kašli na ostatných, zariaď sa podľa seba
Na skole a takychto kiksoch sa naucis cenne schopnosti do zivota. Teraz sa ti nic nestane ale v praci ta za taketo lezerne neplnenie terminov a volny styl "neviem sa dokopat" nikto platit nebude. A to potom bude mat za následok strati prace/neudrzanie si stabilneho miesta, co je vacsi zahul nez statnice, ktore proste zopakujes. Drzim palce, aby si si to uvedomila. Konkurencia na pracovnom trhu je velka
@januska12323 pochybujem to pomôže, robila si svoju pracu dobre a ja nechcem nejak do toho zasahovat
@evamarek77 mozem jej poslat prepracovanu verziu ale nic si neslubujem od toho
@smoothie045 teraz je uz neskoro hasit, a ani moc nenarobis, kedze pracu nemas nacas hotovu tak, ako mala byt, kedze cas, ktory si na to mala urceny - si proste preflakla.
tak sa ti to proste poposuva a budes statnicovat v auguste a v lete namiesto oddychu studovat na statnice.
hlavne, aby si ich potom urobila, a to mas este super, lebo augustovy termin statnic nedavaju vsetky vs, vacsinou sa to posuva pekne o rok
drzim palce, zatni sa, premoz a makaj
No v prvom rade, ak mate deadline 5.5., tak z akeho dovodu ta uz skolitelka presunula na august? To nemoze. Obrat sa na veducu katedry a spytaj sa jej, ktoreho terminu sa mas drzat a co ti povedala skolitelka. Vela ludi odovzdava pracu fakt v posledny den. Takze najprv pories toto. Do 5.5. je este casu dost a ked zamakas, tak tu bakalarku v pohode stihnes dopisat 🙂 Nedaj sa, chod za veducou katedry, statnicuj teraz a uzi si leto 🙂
@surama tak nepozdavali sa jej niektore veci,v praktickej časti som nespracovala material podľa jej predstav nepoužila som grafy na analýzu,a že som mala krátky úvod a nemala záver…+zoznam literatúry nebol zoradeny podľa abecedy čisto formálne veci a nechcem sa s nou hadat tiez by som to urobila lepšie ale na to by stačil týždeň. Neviem či sa oplati sťažovať vedúcej katedry keďže su prepojeni.
No tak to prerob, veď to sú hlúposti. Sadni a píš. Ak ťa aj nepustí aspoň budeš mať základ spravený a lepší pocit, že si spravila čo sa dalo.
@surama Termin nam dali oficialny 5.5, v zapoctovom tyzdni (minuly týždne) mali mat hotove 2/3 prace,ktore sme odovzdávali ako zápočet. Niektorí spolužiaci tiež dostali informáciu od školiteľov ze majú v auguste (aj keď majú skoro hotovú) a ini ešte opravujú praktickú časť a školiteľ im nedáva podmienky,a preto sme zmätení z tych informácii
o vacsi problem je, ze ti veduca prace nezoberie, kedze nieco k bakalarke by sa dalo napisat. syn odovzdáva teraz 15.5, ale má uz vela hotove, konzultoval obsah, teoriu, otazky k dotazniku si dal schvalit, atd. on, ked si sadne, tak za den napise aj 10 stran cisteho textu s citaciami, atd.... ja viem, ze dokopy mne bakalarka trvala cca tyzden casu (aj to najviac tabulky, grafy, citacie a cele doladovanie), ale to som aj robila na full time, aj mala rodinu 🙂, ale zatala som sa a napisala to. temu som si vybrala dobru...
@smoothie045 Prave preto by som sa na tvojom mieste obratila na veducu katedry, kedze ona je nadradena tvojej skolitelke. Za skusku nic nedas. Povedz jej, ze nieco treba prerobit, nieco dokoncit, ale ze to stihnes. Bola by skoda prist o leto 🙂
@smoothie045 sadni si nad to a vyskúšaj, aby si mohla ísť v máji. Nič za to nedáš, keď nie tak nie...a nikto si z toho nič robiť nebude každá senzácia trvá 3 dni.
@surama bolo by to fajn ale moc tomu vedeniu neverím. A nemám ziaden program na leto aj tak to bude nanič 🤔🙈
@smoothie045 každému je to jedno, nikoho nezaujíma kedy štátnicujes. Ľudia presúvajú skúšky, dávajú si extra termíny a bežne statnicuju v iných termínoch
Nikoho to nezaujíma