Moja 18r.dcéra chce isť na jazykový pobyt do zahraničia, nemáte niekto skúsennosť?
Ja som bola v 16 na cely rok, 14r. syn ide buduci tyzden na 11 dni
Do akej krajiny chce ist a na kolko? Uz ma skoncenu SS, ci pocas nej to chce alebo cez prazdniny?
pohladaj na nete, napr. studentagency, interstudy, ef-slovakia
V zasade sa rozhodujes pre krajinu, dlzku pobytu, ci bude byvat v campuse alebo v rodine, kolko hodin jazyka do tyzdna bude mat - ak je to jazykovy pobyt
Alebo chce studium na zahranicnej strednej skole? Tam sa chodi normalne do skoly, po navrate jej skola moze umoznit aj rozdielove skusky
@jazminn no to si ale dala mínalo info. Co blasone chcete. Jazykový pobyt je taky vseovecny pojem. Len cez prazdniny (od 1 tyzdna do par mesiacov) alebo normalne cely semester/skolsky rok? KOnzerva je taka specialna skola, tam by som dlhsie prerusenie nechcela. Nech ide cez prazdniny na par tyzdnov. Tiez si nenapisala akoy jazyk. To je tiez VELMI podstatne. Ja som odisla po maturite na univerzitu do zahranicia. Na SK som sa juz nevraotila. Jaz. pobyt som mala viac krat dlhsiu dobu na Malte. Ale to uz ako "stara korcula". 18 rocna sa zaraduje uz do dospelackych kurv, tam uz nie je extra opatera. Sa musi starat sama o seba.
Tažko sa pýtať, ked neviem čo...lepšie je to popísať, kto to absolvoval...
Dcéra chce isť na začiatok tak na 2-3 týždne cez prázdniny....Maturovať bude z Aj ale na škole sa učí povinne aj taliansky...
no čo ja viem, v 18tke sú tu niektoré vydaté, stavajú domy a rodia... minimálne už aspoň niekde robia. dcéra nech si to pekne pohľadá sama niekedy na august, júl nech ide na brigádu v SR zarobiť (tú nech si tiež nájde sama) a zvyšok prípadne doplatíte vy 🙈 maminka na koníkovi hľadá 18ročnej jazykový pobyt... och. o rok budeš písať ako sa vie dcéra pohybovať mhdčkou po BA? lebo už aj taká expertka tu bola 🙄
a kludne ma tu moralizátorky môžu zdrbať, ale pre toto ozaj nemám pochopenie
@zuzanka.zuzu naco si sa zapojila, ked poradit nevies / nechces?
@jazminn takze kratkodoby jazykovy pobyt, pozri na internete tie agentury, co som ti napisala vyssie a nech si vyberie podla casovych a financnych moznosti. Ja by som brala Maltu, na leto je to ako pobyt pri mori len teda s vyucovanim jazyka.
Bola som 2 týždne na Malte, sestra rok v USA, ak máš financie, posli ju, skúsenosť na nezaplatenie
@zuzanka.zuzu je to stále dieťa v starostlivosti rodičov. Nie všetci rodičia čakajú kým bude mať ich dieťa 15 rokov a bude si na seba zarábať🤣 Sú aj rodičia, ktorý podporujú vzdelanie svojich detí...
Ja byt tebou tak by som pozrela aj konzervy v zahranici - vela hudobnych a aj tanecnCh skol organizuju v lete kurzy - so specializaciou na rozne instrumenty. - va takomto pripade ma nadej, ze by si ju niekde aj vsimli a mohlo by todopomoct k jej buducemu rozvoju - stipko na zahranicnej konzerve alebo lenprpste spoznat ludi s podobnymi zalubami akoma ona
@sandy84 co sa týka výučby ako takej, za 2 týždne sa nedá stihnúť veľa, na začiatku bol test, podľa ktorého nás zaradili do triedy, ale konverzačne mi pobyt pomohol, v škole som bola so zahraničnými študentmi a bývala som v rodine, všade sa komunikovalo v angličtine. To hodnotím ako najväčší prínos kurzu.
@jazminn čo ťa zaujíma?
Nech len ide, veľa ju to naučí. Bola som ja, aj dcéra, sú to skúsenosti na nezaplatenie.