Jazyková vysoká škola alebo kurzy

8. jan 2024

Čo je lepšie podla vas, Vysoka škola jazykova (angličtina,nemcina) alebo radsej kurzy?

melanta
8. jan 2024

Vysoká škola jazyková neexistuje. Dajú sa učiť jazyky na pedagogickej, ak chceš učiť. Dajú sa učiť na filozofickej fakulte ako tlmočníctvo a prekladateľtvo, ak chceš tlmočiť a prekladať. Čiže záleží na tom, čo s tými jazykmi potom chceš ďalej. Ako tlmočník môžeš učiť. Ako pedagóg nemôžeš tlmočiť.

autor
8. jan 2024

@melanta celkovo len vediet jazyk keby aj do zahranicia napriklad ist pracovat chce clovek

miggy
8. jan 2024

Za mňa kvalitná jazyková škola zameraná hlavne na komunikáciu

yanni
8. jan 2024

no ked len na to, dorozumiet sa v zahranici, tak jazykovka alebo rovno sup sup ucit sa jazyk priamo v tej ktorej krajine.-

melanta
8. jan 2024

Pracujem v 4 cudzích jazykoch. Za mňa najlepšia voľba online lektor na individuálnu výučbu plus aktívne samoštúdium.

melanta
8. jan 2024

@yanni záleží akú prácu chce robiť. Mnohé kvalifikované práce nemá šancu získať, ak jazykovo nie je na úrovni aspoň B2.

autor
8. jan 2024

@melanta stačilo by mi aj opatrovatelstvo, alebo niekde kde nepotrebujem spisovne jazyk vediet uplne. kde sa dorozumiem a stači to, neviem ake su take prace, ja napriklad som sa stretka na slovensku s ukrajinkou ktorá sa zauča vo finančnej sfere a moc jej neblo rozumiet aj ked sa snažila slovensky 🙂

melanta
8. jan 2024

Čiže si zdravotná sestra alebo máš kurz opatrovateľstva, ak chceš ísť robiť opatrovateľku? Z nemčiny či angličtiny vieš aspoň základy? Nerieš to, že u nás môže robiť ukrajinec, ktorý nehovorí ani nerozumie po slovensky. Vo väčšine krajín musíš vedieť minimálne základy, aby si rozumela základné veci a vedela základné veci povedať. Ako inak by si mohla opatrovať niekoho, ak mu nebudeš rozumieť ani základné veci, ktoré chce.

autor
8. jan 2024

@melanta prave preto sa pytam na tie jazyky 🙂 chcem sa naucit nemecky, anglicky sa dorozumiet viem. a kurz by sa taktiez spravil 🙂

rebrambora
8. jan 2024

@melanta ale vies studovat anglistiku a germanistiku.
To je to co slecna myslela.
A autorka kurzami to mas rychlejsie.

melanta
8. jan 2024

@rebrambora anglistika či germanistika bude filozofická fakulta. Určite nie vysoká škola jazyková. Taká neexistuje. A pri všetkej úcte, nemyslím že toto by autorka išla študovať.

melanta
8. jan 2024

Autorka - najprv si ujasni, čo chceš ísť robiť a do akej krajiny. Potom si zisti podmienky, pracovné aj jazykové. A potom rieš splnenie tých podmienok. Aby si venovala čas a energiu efektívne. Ak chceš ísť robiť napríklad spomínanú opatrovateľky, v skupine Rakúsko je určite dosť žien so skúsenosťami. A určite aj na FB sú skupiny opatrovateliek.