Ahojte, keby ste chceli nejaký doklad o tom ako viete jazyk, aby vám to napríklad pomohlo na nejakom pohovore, aj keď to nevyžadujú, alebo keď sa už toľko učíte, tak aby ste mali o tom nejaké potvrdenie že to viete :D ktorú skúšku by ste si z angličtiny vybrali? Základnú štátnu jazykovú skúšku b2 alebo Cambridge B2. Obidve by mali mat neobmedzenú platnosť. Pozerala som si tie rozdiely ale Cambridge ma asi len takú výhodu, že ju uznávajú aj v zahraničí ale zdá sa mi, že na Slovensku ma vacsiu váhu štátna jazyková? Dakujem
Je to uplne jedno. Zamestnavatel s tebou spravi pohovor cely v anglictine a bude mu jasne, ktora bije. Bud vies anj tak ako potrebuje alebo nie. Cestifikat ako taky je fajn ale uz ktory, to je totalne jedno
Nie je to úplne jedno. Napríklad ja som sa raz uchádzala o prácu a v životopise som mala španielčina C2 certifikát. Ibaže už som tak dlho nehovorila po španielsky, že som mala obavy. Na pohovore to prešlo tak, že so mnou radšej ani nezacinali, že vidia, že španielčinu mám dosť dobrú a aj som prácu dostala. Podľa mňa sa obávali, že budú vedieť horšie ako ja 🤣 ale B2 to neviem či ti pomôže, to je s prepáčením stále taká lamana reč. Takže by som sa ešte trochu učila a išla aspoň C1 skúsiť
Dakujem za odpovede, samozrejme, b2 nie je nič výnimočne, ale keďže tu angličtinu perfektnú v mojom obore nepotrebujem, len takú aby som sa vedela dohovoriť, myslím že by to bolo + a robím to aj sama pre seba v podstate, pre lepší pocit :D, samozrejme v budúcnosti by som sa chcela zlepšovať, chcela som sa v podstate len dozvedieť, ktorý by vyzeral lepšie v životopise napríklad
Tak jasne, sprav si to pre seba. Je to aj dobré učenie tá príprava na skúšku. Ja som mala TOEFL, takže neviem teraz, čo presne fičí...
Ak chces niekedy počas ďalších 2 rokov pracovať v zahraničí, tak určite ten medzinárodný certifikát.
CFE akurát vyzerá lepšie v životopise. Aj tak reálne viac zavážia hands on skúsenosti s využitím jazyka. B2 v dnešnej dobe už nič svetoborné bohužiaľ. Ak by som sa mala obracať na papier tak momentálne mám preukázateľnú B2ku, aj keď skúsenosťami som v rozmedzí C1-C2. Skúšku nerobím, pracovné skúsenosti povedia v životopise za mňa