IT kurz - školiaca firma

pupavka1
27. júl 2022

Dobry den, chcela by som si spravit nejaky it kurz administrator databazy tester atd.
Neviem sa rozhodnut pre skoliacu firmu. Poradite mi niekto ktore maju dobre meno aj v it sektore resp na pracovnom it trhu ? Dakujem

ms_green
27. júl 2022

Pozrela by som kurzy od Aj ty v IT. Sú zamerané čisto na ženy a pri tých dlhodobejších kurzoch väčšinou poskytne školiaca firma hneď aj miesto.

pupavka1
autor
27. júl 2022

@ms_green tam nic take neponukaju a okrem toho nemam zaujem aby mi firma kde budem robit kurz zabezpecila pracu

taga
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ms_green
27. júl 2022

@pupavka1 Hmm.. Chcela si databázy, je tam SQL Academy na začiatku septembra, chcela si testing je tam Tester Academy od konca septembra ale dobre. 😅

panelacikova
27. júl 2022

@ms_green ahoj, môžem sa ťa opýtať, tie kurzy v Aj ty v IT, ktoré tam majú, sú vhodné aj pre človeka, ktorý sa programovaniu nikdy nevenoval alebo je potrebná nejaká základná znalosť v programovaní? Ak áno, je možné túto základnú znalosť nadobudnúť aj ako samouk? Ďakujem

luxus10
27. júl 2022

🛒

ms_green
27. júl 2022

@panelacikova Treba si prečítať popis kurzu. Tak zvyknú písať, či sa očakáva nejaká znalosť programovania/ niečoho alebo je to úplne od 0 ale väčšina je úplne od 0.

panelacikova
27. júl 2022

@ms_green Ďakujem, nič také som sa tam nedočítala, ale je tam kontakt na pani, ktorá to má na starosti, budem sa informovať telefonicky 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
27. júl 2022

@bilberryday to mi je jasné. len sa tak rozhliadam, či by som si nemohla trošku rozšíriť obzory... 🙂

ms_green
27. júl 2022

@bilberryday S týmto nesúhlasím, nie je kurz ako kurz. Ja som osobne študovala IT a aktuálne v ňom aj pracujem. Mám kolegyne, ktoré prešli dlhodobými kurzami Aj ty v IT a hneď po kurze u nás začali pracovať. Nemyslím si, že by im niečo chýbalo.
Áno, majú vedomosti len z tej jednej oblasti ale na získanie zamestnania to úplne stačilo. Treba si len vybrať správny kurz. Jasné, že s kurzom ktorý má 4 lekcie to asi stačiť nebude.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marci77
28. júl 2022

jeeej, dobra tema, mna tiez zaujima tato oblast

na FB sa mi zobrazila este tato reklama
https://minitechmba.org/program
ale tam studium stoji okolo 1.500eur

green fox academy tiez vela

bola by som vdacna, keby niekto napisal svoju skusenost, ci maju tieto kurzy zmysel a ci je realna sanca potom ziskat zamestnanie v IT

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ms_green
28. júl 2022

@marci77 Ako som písala, ja osobne som síce študovala VŠ informatiku ale mám 3 kolegynky, ktoré robila niektorú z akadémii od Aj ty v IT (stoja asi 400e) a v podstate hneď potom dostali u nás miesto. Dostali sa sem normálne cez pohovor, nie cez nejakú protekciu a normálne pracujú a nemajú problém.

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ms_green co je to hned ? v podstate 400 eur by som vysolila ktory to bol teda kurz resp za tych 400 eur ako dlho trval ? lebo ja som tam klikla na kurzy nezobrazili sa mi ziadne potom som sa musela dost preklikat aby som ich nasla, no to som aj teda zvedava za aka firma zoberie niekoho kto ma len takyto kurz ?

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ms_green
28. júl 2022

@pupavka1 Aj ty v IT má na Slovensku veľmi dobré meno a tie kurzy sú kvalitné. Konkrétne akadémie napr. testovania (tu je priamo odkaz https://ajtyvit.sk/podujatia/wta-14/ ) trvá tri mesiace s tým, že sú to 2 stretnutia týždenne, každé má dve hodiny. Je tam lektor a 20 účastníčok, takže vysokoindividuálny prístup. Ak píšem hneď, tak to znamená hneď. T.j Pošleš CV a pozvú ťa na pohovor. Kľudne im napíš do mailu alebo si pogoogli skúsenosti. Ja som zatiaľ nepočula, že by niekto s tým kurzom prácu nenašiel. Ono nemusíš mať zrovna takýto kurz aby si si našla robotu v IT ale oni robia kurzy vyslovene zamerané na ženy, ktoré idú úplne od 0.

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ramzes1980 zaklady coho? lebo to je dost dolezite, ine su predsa databazy sql a ine programovanie

mama80
28. júl 2022

@ramzes1980 aj ja sa hlásim ;)

marci77
28. júl 2022

@ramzes1980
dakujem, ja tiez poprosim info ku kurzom, praci v IT

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ms_green to je pravda ze nemusim mat vsak ja to neberiem ze must have ale nalejme si cisteho vina kazdy zamestnavatel sa len potesi ked to uvidi v cv aj ked to nic nezarucuje okrem toho kto chce najde si pracu aj bez toho ale vzdy musi nieco vediet ponuknut a hlavne to musi dotycneho bavit v dnesnej dobe YT kto chce zaklady si najde tam, takze zaklady by boli 😀

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ramzes1980 ja som bola prva 😂

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ms_green len mna zaujima ta firma kde si pisala ze tam beru takych z toho kurzu mozes mi to pls napisat do ss?

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ms_green hahaha ja zvedava som tam hned volala DD a vyzera to dost zaujimavo treba napisat aj motivacny list, testy a potom si vyberaju takze mozno mas pravdu nie je to len take hocico

marci77
28. júl 2022

@pupavka1
myslim si, ze je to asi firma accenture

pupavka1
autor
28. júl 2022

@marci77 ja mam fokus na nemcinu takze ja skor nemecke firmy anglictinu mam ale nie na takej urovni ako chcu napriklad v ibm alebo accenture

ms_green
28. júl 2022

@pupavka1 Áno je to presne Accenture. A ak máš Nemčinu o to lepšie. Je s ňou strašný problém a dávajú 300e príplatky ak vieš nemecky. Ak nie, zaplatia ti kurz. 😀

pupavka1
autor
28. júl 2022

@ms_green nemcinu mam len ta anglina nie je moc dobra ako som uz vyssie pisala tak vsetky tieto americke korpo u mna asi nehrozia pokial teda budu vyzadovat anglictinu