Intenzívny kurz nemeckého jazyka

pe_mi
23. okt 2023

Ahojte,v škole mi jazyky nikdy nešli.chcem ale kvôli pracovným príležitostiam ísť na ten kurz.mate niekto skúsenosť,že ste sa fakt tak pripravili,naučili ,že riadne sa dohovorite po nemecky?online doučovanie som mala.vobec má to nepripravilo tak,že hovorím plynule.
V okolí mi hovoria,nech idem do intenzívneho kurzu.dat do toho investície,čas.oplati sa?potešili by ma komentáre od ľudí,čo zažili.
Ďakujem

jaga18
23. okt 2023

Pridám sa. Tiež ma to zaujíma.

marcellka32
23. okt 2023

Kurz s nativspeakerom, čo znamená s domorodcom -Rakusan, Nemec..

lauritta0407
23. okt 2023

Pozri, tvoje dieťa na tom ako bolo keď sa prvý krát postavilo? Stačili mu dve, tri, desať hodín a chodilo perfektne? Stavím sa že nie 🙂 a to isté je aj s jazykmi. Musíš ísť a komunikovať, nikto ťa nepripraví na tie situácie online alebo na kurze. Sama a na doučovaní si môžeš rozširovať slovnú zásobu, učiť sa gramatiku, ale ťažko sa pripravíš na ten ozajstný život v cudzom jazyku.. Ja mám napr. kamošku s ktorou kecám nemecky, ale iným nemcom rozumiem tazko, niekedy vobec. Hanbim sa s nimi rozpravat, ale s nou nie, zvlastne… 🙂 Drzim palce v uceni.

tramtada31
24. okt 2023

Nemcina je tazka, lebo nejaký Nemec a Rakúšan sa s tebou nebudu bavit Hochdeutch a hlavne veľa z nich má rôzne prízvuky. Ak si bez partnera, chodievaj na rakúske zoznamky a to je asi jediná sanca, ako najst motivaciu pracovať na nemcine. Známa si tak nasla partnera a veľmi si zlepsila nemcinu a hlavne, že sa vôbec nehádajú, lebo kým jej prídu na rozum slova v nemcine, tak sa aj ukludni 😀

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurinia
24. okt 2023

@pe_mi ja chodím na kurz dlhodobo, pozerám filmy v jazyku, keď varím stále mám nieco pustené. Snažím sa byť v kontakte s niekým v Tom jazyku. Neucim sa nemčinu, iný jazyk. Kurz navstevujem online. Každý deň sa ucim minimálne hodinu-dve.

tramtada31
24. okt 2023

@walentina7 neviem, ktorá to presne bola, ale asi kľudne zbehni na akúkoľvek rakusku zoznamku 🙂

kiki68
24. okt 2023

Ja odporucam nejaky kurz hlavne kde mas poriadnu gramatiku a potom vela pozerat nemecke serialy, citat knizky od tych lahsich po tazsie. To pomoze najviac. A dat si par tyzdnov dovcu niekde v Rakusku, Nemecku.

marcellka32
24. okt 2023

@tramtada31 tí nemci, ktorí vyučujú nemčinu, sa budú s tebou rozprávať hochdeutsch...platíš im za to predsa

svetlonos
24. okt 2023

@pe_mi
Ahoj, chodila som na intenzivny kurz AJ priamo v Londine. Vedela som par fraz. Za 3 mesiace som sa super naucila, za 6 uz som pekne na SK urobila pohovor v angličtine.
Pokial nemas deti, chod do DE/ AT opatrovat deti a pipri tom urob intenzivne kurzy. Zarobok / vreckove za 6 odoracovanych hodin denne je 500 € (v AT). Mas byvanie i stravu, zvysok dna mas na skolu.
Intenzivne kurzy som mala rovnako aj v DE, i ked som sa učila 10 rokov NJ na skole, v podstate som figu vedela. Tue intensivne kurzy su super, vela mi dali. Za mba je to najlepsi sposob ucit sa jazyk.

domi235
29. okt 2023

@aurinia na aky kurz a kde chodis na nemcinu?

domi235
29. okt 2023

@svetlonos je mozne tie intenzivne kurzy kde si chodila do Londyna ich robit aj online ?

svetlonos
30. okt 2023

@domi235
Kungstreet school of english - pozri si to. Pochibujem vsak, ze ponukaju online kurzy. Pre mna boli uzasne byt v tom prostredi, kde sa hovorilo len anglicky. Chodila som okrem kurzu aj po obchodoch a debatovala s predavackami. Napriklad som isla do optiky a vybersla si ram na okuliare a tak si pokecala polhodinu s cistym anglicanom. V meste som hladala a vyuzivala prulezitost rozpravat. Zahodila som predsudky a hovorila ako som (ne)vedela - teda aj s riadnymi gramatickymi chybami.
Prostredie je polivica uspechu.
Ak si to nemozes to nemozes dovolit koli rodine, praci, zial ti neporadim. Presne z tychto dovodov ja teraz neviem odist do Londyna. Vtedy som bola bez záväzkov.

domi235
31. okt 2023

@svetlonos myslim si ze kazdemu take prostredie prospeje. 👌

domi235
2. nov 2023

@aurinia aky jazyk sa ucis AJ?

aurinia
2. nov 2023

@domi235 nie, HR

domi235
3. nov 2023

@aurinia chorvatčina ?

aurinia
3. nov 2023

@domi235 ano, super je nájsť si rozprávky v Tom jazyku..napriklad Prasiatko Peppa....alebo podobné...majú dobrú výslovnosť....vo filmoch hltaju slová...v rozprávkach zacinas s elementarni vecami

pe_mi
autor
22. nov 2023

Baby ,ktoré máte s tým skúsenosť.priala som si na Ježiška 😇 ten intenzívny kurz,nakoľko vidím,že na pozície,ktoré by som chcela ísť ,jednoducho reč potrebujem.samozrejme ďalšie plusy ani nehovorím.
Pozerám aj netflix s prekladom.ako ste radili.
Akou formou sa potom doma mám učiť?ako to vlastne prebieha ten kurz.nebudu to vyhodené peniaze?ako sa doma učiť,aby mi to išlo.uz som mala aj obyčajne online doučovanie od základov.ale nemám pocit, že to k niečomu je.jazyky mi nikdy nešli,ale veľmi chcem ísť do toho.len sa bojím,že sa to nenaučím.smaozrejme ,že to nechcem za 1mesiac hovoriť plynule cudzím jazykom..ale!či sa to proste napr. za 6-8mesiacov dokážem naučiť na úroveň, aby som komunikovala .minimálne B1,B2 .poraďte

franica
22. nov 2023

@pe_mi ahoj, robím vo firme, kde sa vyučuje jazyk intenzívne online (4-5-6) vyučovacích hodín denne, cca 5x v týždni. Ale musia fakt makať, chodiť na hodiny, lebo ak nie, tak neprejdú priebžným hodnotením, ale kto sa učí poctivo, ten sa za pol roka sa vie naučiť na B2 od základov, dokonca skladajú skúšku (škandinávske jazyky). Potom idú za prácou a síce majú na papieri znalosť, človek si musí zvykať, iné je to v praxi s domácimi, plus nárečia, takže zo začiatku je to ešte koktavé, ale ono sa to zlepšuje každým dňom. Chcem tým povedať, že intenzívny kurz je určite super, ale ako ti aj predo mnou písali, netreba si myslieť, že prejdem si tým kurzom a budem hneď hovoriť ako ten učiteľ v kurze 😀 Rozhvoriť sa je asi najťažšie, ale keď sa chce.. 😉 Držím palce

beamil14
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkalienka321
24. okt 2024

@pe_mi tak zrejme si nemala dobrého lektora, lebo konverzácie one to one su úplne najlepšie pri učení jazyka. Je to drahé, to áno, ale funguje to najlepšie. A vôbec nie je pravidlom ani to, že pobyt v Nemecku ta automaticky naučí jazyk. Sú ľudia, ktori žijú v zahraničí roky a ovládajú iba základy. Jazyk musíš mať narozpravany, a napocuvany, aktívne, v interakcii s niekým, kto rozprava plynule a s kým si zároveň aj sadnes. Ja som takto hľadala lektora angličtiny pre moje deti, a teda podarilo sa snáď až na desiaty pokus.

kiki68
24. okt 2024

@lenkalienka321 ked chces vediet dobre jazyk, zacni v zahranici mat pristup k dochodcom. Za mna best ever, to nauci jazyk najlepsie, proste konverzacie a tu ludia maju casto perfektnu nemcinu. Mne to dost pomohlo, ked som zvykla vencit psa a tam miestne tetky sedeli na lavicke a ja som mala cas. Tiez hrat s native speakrom nejake vedomostne hry, to sa naucis citat, porozumiet, odpovedat. Za mna je najhorsie zostat primarne v kontakte napr so Slovakmi.

lenkalienka321
24. okt 2024

@kiki68 súhlas od slovákov v zahraničí čo najďalej☺️ Ja som sa naučila 3 jazyky plynule kombináciou lektora, kurzov, samostudiom a pobytom v zahraničí za pár mesiacov, a fungovalo to skvele. Lebo človek potrebuje aj odbornejšiu pomoc, ak teda chce rozprávať na úrovni.

kiki68
24. okt 2024

@lenkalienka321 uz pre tie odbornejsie veci treba aj lektora a hlavne vela citat odborne clanky a pod. Aby clovek nabral tu akademicku uroven vyjadrovania

beamil14
12. nov 2024

@pe_mi ja vždy hovorím, že jediná dobrá investícia je investícia do seba samej. ;) Som lektorka nemciny, pozri na mojej www kurznemciny sk .... ucim dospelých nemcinu. Cielene, efektívne, bez omáčok. Tak si pozri o mne a kludne ma kontaktuj. ;)