Ahojte, kto ste absolvovali tento test a spomínate si, sú tam aj číselné rady? Dopĺňanie čísla pomocou logiky, vďaka
No,kazdopadne test sa neda naucit naspamat alebo sa nanho akoze pripravit.🙂zmeranie IQ tymto testom je vcelku spolahlive
Číselné rady tam nie sú, ale je tam úloha Matrice, kde sa podľa určitých logických pravidiel dopĺňa obrázok..
@zuzinabila ďakujem, zajtra ma to čaká, neviem prečo som mala pocit že sú tam aj číselné rady.
Matrice som robila už minulý týždeň, ale teda to bol test čisto o tej logickej postupnosti, myslím že ich bolo 60, ten test sa volá ako?
@bona
Asi Raven to mohol byť?
Ano, Raven je obrazkovy inteligencny test, zalozeny na tomto principe, ale dnes sa povazuje uz len skor za taky orientacny. WAIS je komplexna metodika, ktora zistuje uroven ako verbalnej, tak aj neverbalnej zlozky intelektu..je tam myslim 14 subtestov, nepouzivaju sa vzdy vsetky, niektore su nepovinne. Su tam ulohy ako doplnanie obrazkov, slovnik, vedomosti, podobnosti, matematika, porozumenie, spominane matrice, opakovanie cisel, kocky, kodovanie, radenie obrazkov, skladanie objektov atd.
nerobila som ale v inteligencnych testoch je vacsina casto o logike a ano urcite su tam aj ciselne rady je to zaklad. vacsia cast testu je matematicky orientovana