Prosim je toto vzdelavanie povinne ?
@heln len 4x4 nie je 12
Nie je povinné. Učiteľ si ho robí, aby získal príplatok 3 percentá k platu. Takto si môžeš urobiť 4, ktoré ti urobia 12 percent príplatok k platu. Môžeš si urobiť aj viac, ale len 4 si môžeš uplatniť. Uplatňujú sa nasledujúci mesiac po ukončení vzdelávania.
Nemusiš. Učím na 1.stupni a u nas som jedina, ktorá ich má spravené. Ale! Zdvihlo mi to celkom pekne plat. Ja som si ich spravila este v case covidu, keď som 2 stihla online. U nás je to ale tak ,že na začiatku šk.roka ti to musí riaditeľ podpísať, ak sa chceš na niečo prihlásiť. Inak by mi nic nepreplatil.
nie, nie je. je to tvoje dobrovolne vzdelavanie za co mas priplatok ku platu 3% az 12%
@ichtis nerozumiem "lacné krátke inovačné". Každé inovačné musí byť minimálne 50 hodín, aby ti uznali príplatok. Ja som robila cez inšpiráciu, bolo to rýchle - piatok poobede, celá sobota, urobiť prácu a hotovo. Vtedy mali akciu black friday, stalo na 56 eur.
Ja sa idem teraz pustiť do atestácie.
Myslela som tie 4-hodinove za 19,- eur a podobne, ale tak musia byť 50-hodinove..
Viem, že to má byť inovačné alebo aktualizacne, ale nevieš, či sa do nich ráta aj Erasmus+ ? Ten mal tiež 50 hodín..
Vďaka 🙂
pokial viem, tak ziadne vzdelavanie nie je povinne, ale zamestnavatelia ho vyzaduju, pretoze v skolstve netreba zaspat na vavrinoch, ale celozivotne sa vzdelavat. vdaka inovacnemu vzdelavaniu budes mat narok na 4% priplatok od roku 2026, maximalne sa daju uplatnit 4 vzdelavania, co robi 12%, co si myslim je celkom pekne.