Ahojte, v septembri začínam študovať urgentnú zdravotnú starostlivosť a mám dieta ktoré v tom čase bude mať skoro 2 roky.Vo vnútorných predpisoch hovoria o individuálnom študijnom pláne v prípade ak sa študent/ka stará o dieta do 3 rokov..mali ste niektorá taketo individuálne štúdium? Ako to funguje? Samozrejme viem že na praktickú časť výučby budem musieť chodiť, ale je to tak že napr na teoretické predmety nebudem musieť dochádzať ale budem len preskúšaná?
@nikpa ahoj. Mne prave konci materska,syncek pojde od sep do skolky a zamyslam sa nad zmenou profesie a studiom na vs. Co som si zistovala,denni studenti su casto dovecera v skole. Externi zas cele piatky a soboty. Nemozem si to dovolit pri dvoch malych detoch.a aj dvoch velkych. Jedina varianta pre mna je indi plan. Pisala som na studijne,ci je to u nich vobec mozne. Len sa chcem spytat,ak by aj ano,myslis,ze si mozem urcit,ze by som bola na prednaskach denne do 15 tej max?
@uradnikova ja som na niektorých hodinách nemusela byť vôbec. Záleží to od prednášajúceho, niektori boli uplne v pohode, keď som im vysvetlila akú mám situáciu, nerobili problém. Jediný jeden profesor mi to nechcel tolerovať, na jeho hodiny som musela chodiť takmer na všetky. Ale bola som na dennom a mala som lepšie podmienky ako externisti, ktorí si platili. Je to hlavne o ľuďoch na ktorých natrafis. Skus a uvidíš.
@nikpa dostala som odpoved,ze tato skola povoluje individualny program aj v pripade: osobna a celodenna starostlivost o dieta. Len moje deti by boli v skolke a od 15 im musim byt k dispozicii. Nevies,ci by sa to vztahovala aj na mna,ked dieta by chodilo do skolky?
@uradnikova ved je to starostlivosť o dieta, tak prečo nie? Keby si sa o neho starala doma celý deň tak sa tam ukážeš len na skúškovom. A aj tak väčšinu hodín budeš mat doobeda. Po tej 15hod už toho veľa nebude. A raz za čas môžeš dat babkam postrazit poobede a budeš aj na tých hodinách...
@nikpa ako to bolo u teba s ucenim popri dietati? Mam strach ist do toho. Ze to nedam. 1 vs mam,ale bez deti vtedy
@uradnikova ja som deti vtedy ešte nemala. Ale pracovala som na plný úväzok. A mala som individuálny plán lebo ten ročník v mojom odbore neotvarali externé štúdium a do denného im chýbali žiaci. Tak mi umožnili nastúpiť na denné s individ. plánom.
Učíš sa len pred skúškovym, a keď si vieš dohodnúť na to obdobie voľákoho kto ti pomôže s detmi tak by si to mohla zvládnut.
Prosim ta,ked je dieta na 3 roky,v skolke do 15tej, na takyto pripad sa to uz nevztahuje?
Ja som tak mala, musela som s papierom zo študijného pobehať každého vyučujúceho, ktorý mi podpísal že s tým súhlasí. Teda na teóriu som chodit nemusela alebo len minimálne. Iba prax bola povinná. Študovala som tak 3 roky. Zavolaj si na študijné aké sú podmienky na tvojej škole..