Imatrikulácia na vysokej škole

Včera o 07:51

Je povinná? A v prípade neúčasti stačí len povedať dôvod, či treba aj ku tomu nejaký doklad/pečiatku od lekára? Som momentálne dosť chorá, tak zvažujem o neúčasti. Vopred ďakujem. 🙂

btus
Včera o 07:56

nie, nie je povinná. 🙂 Je to v podstate "ožieračka". My sme asi ani nemali.

simonamkr
Včera o 07:57
Používateľ simonamkr je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simonamkr.

myslim, že nie je povinná

ibrunova
Včera o 07:58

Ak sa jedná o oficiality v čase "vyučovania", tak je povinná. Ak je to posedenie večer s voľným programom, tak samozrejme nie je povinná.

januska12323
Včera o 08:01

Myslíš oficiálne privítanie v aule kde ti dajú nejaký dekrét a ideš domov? Nie je to povinné a za mňa úplná blbosť. Alebo večernú opíjačku?

jankafresova
Včera o 08:46

párty alebo registrácia v škole? pre oficiálny papier treba prísť, ale potom môžeš ísť domov ...

hnedovlaska1234
Včera o 09:24

My sme imatrikulácie mali ako formálnu udalosť v aule školy, kde sa trebalo aj pekne obliecť. Ale nemyslím si,že to je vyslovene povinné. Niektorí neboli.

glade22
Včera o 11:01

Imatrukulacia na VŠ je formálna udalosť. Normálne sme od dekana dostávali dekréty a fotografovali nás pri tom. Neúčasť len fakt z vážnych dôvodov.

btus
Včera o 11:09

@glade22 tak my sme nič takéto nemali. My sme mali len Imatrikuláciu ako párty poobede a večer, čiže ožran party. Oficiálne sme mali len zápis, nič viac.

vkatush
Včera o 11:24

Možno povedz školu, fakultu a či je to oficiálna alebo tá "párty".
My sme mali povedané, že musíme prísť, ale aj tak polovica neprišla a nič z toho. Len v aule rozdali zopár dekrétov (papier, že chodíš na túto školu a prajú ti pekné štúdium či čo). Cez kopirák, všetci to isté, nikto nezistí, že tam nie si. A bolo to dlhé a nudné, milión profesorov, z ktorých ťa väčšina ani nebude učiť sa len predstavuje a zopár dlhých a o ničom príhovorov.

Utrpenie pre študentov aj profesorov (viacerí nám vraveli, že tiež neznášajú túto pre nich povinnú jazdu 😂)

glade22
Včera o 13:26

@vkatush tak nás menovite volali podľa abecedy. Neviem či aj nejaký nácvik sme nemali predtým, že ako máme chodiť😀

autor
Včera o 18:30

Truni a pedagogická fakulta 🙂 má to byť po formálnej stránke, pekne oblečení a nácvik jednu hodinu + jedna hodina už priamo toho diania. Ja som už takto bola imatrikuláciách na UCM (prestúpila som odtiaľ) a vtedy tiež polka neprišla, boli mierne nahnevaní, ale nič sa im také nestalo :D tak preistotu sa pýtam, či to nie je inde horšie brané.

hnedovlaska1234
Včera o 18:40

My sme to takto isto mali na UKF v Nitre. Hodinka nácvik a hodinka už priebeh. Akože hej, zopár ľudí neprišlo. Neviem,či to nejak riešili alebo nie….ale tak ja by som asi išla😅 ved tie dve hodky ta nezabiju