Imatrikulácia na vysokej škole

19. sep 2024

Je povinná? A v prípade neúčasti stačí len povedať dôvod, či treba aj ku tomu nejaký doklad/pečiatku od lekára? Som momentálne dosť chorá, tak zvažujem o neúčasti. Vopred ďakujem. 🙂

btus
19. sep 2024

nie, nie je povinná. 🙂 Je to v podstate "ožieračka". My sme asi ani nemali.

simonamkr
19. sep 2024
Používateľ simonamkr je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simonamkr.

myslim, že nie je povinná

ibrunova
19. sep 2024

Ak sa jedná o oficiality v čase "vyučovania", tak je povinná. Ak je to posedenie večer s voľným programom, tak samozrejme nie je povinná.

januska12323
19. sep 2024

Myslíš oficiálne privítanie v aule kde ti dajú nejaký dekrét a ideš domov? Nie je to povinné a za mňa úplná blbosť. Alebo večernú opíjačku?

jankafresova
19. sep 2024

párty alebo registrácia v škole? pre oficiálny papier treba prísť, ale potom môžeš ísť domov ...

hnedovlaska1234
19. sep 2024

My sme imatrikulácie mali ako formálnu udalosť v aule školy, kde sa trebalo aj pekne obliecť. Ale nemyslím si,že to je vyslovene povinné. Niektorí neboli.

glade22
19. sep 2024

Imatrukulacia na VŠ je formálna udalosť. Normálne sme od dekana dostávali dekréty a fotografovali nás pri tom. Neúčasť len fakt z vážnych dôvodov.

btus
19. sep 2024

@glade22 tak my sme nič takéto nemali. My sme mali len Imatrikuláciu ako párty poobede a večer, čiže ožran party. Oficiálne sme mali len zápis, nič viac.

vkatush
19. sep 2024

Možno povedz školu, fakultu a či je to oficiálna alebo tá "párty".
My sme mali povedané, že musíme prísť, ale aj tak polovica neprišla a nič z toho. Len v aule rozdali zopár dekrétov (papier, že chodíš na túto školu a prajú ti pekné štúdium či čo). Cez kopirák, všetci to isté, nikto nezistí, že tam nie si. A bolo to dlhé a nudné, milión profesorov, z ktorých ťa väčšina ani nebude učiť sa len predstavuje a zopár dlhých a o ničom príhovorov.

Utrpenie pre študentov aj profesorov (viacerí nám vraveli, že tiež neznášajú túto pre nich povinnú jazdu 😂)

glade22
19. sep 2024

@vkatush tak nás menovite volali podľa abecedy. Neviem či aj nejaký nácvik sme nemali predtým, že ako máme chodiť😀

autor
19. sep 2024

Truni a pedagogická fakulta 🙂 má to byť po formálnej stránke, pekne oblečení a nácvik jednu hodinu + jedna hodina už priamo toho diania. Ja som už takto bola imatrikuláciách na UCM (prestúpila som odtiaľ) a vtedy tiež polka neprišla, boli mierne nahnevaní, ale nič sa im také nestalo :D tak preistotu sa pýtam, či to nie je inde horšie brané.

hnedovlaska1234
19. sep 2024

My sme to takto isto mali na UKF v Nitre. Hodinka nácvik a hodinka už priebeh. Akože hej, zopár ľudí neprišlo. Neviem,či to nejak riešili alebo nie….ale tak ja by som asi išla😅 ved tie dve hodky ta nezabiju