FEI STU šanca na prijatie

adam005
9. jún 2024

Ahoj, pôjdem do 4. ročníka na odbornej veterinárnej škole. Avšak celý život ma zaujíma a ťahá k technickému smeru ktorému sa vo voľnom čase aj veľa venujem. Chcel by som ísť na FEI elektrotechniku alebo elektroenergetiku. Avšak nemôžem maturovať z matematiky keďže máme 1 hodiny týždenne a aj to je úroveň tak 1+1.... Ako náhradu maturity budem robiť SCIO z matematiky už som si aj našiel doučovanie z vysokej školy. Známky na konci 2. ročníka som mal priemer okolo 1,47 aj s pochvalou a tento rok budem mať okolo 1,53 a taktiež si dolozim certifikát na kurz na C programovanie. Myslíte že mám šancu sa tam dostať? A taktiež ešte ohľadom prijímačiek je písané že z priemeru známok z 2. a 3. ročníka ( predpokladám že z koncoročných známok) od priemeru 1,0-4,0 sa budú dávať body 150-0 avšak nepochopil som úplne či aj za 2. aj za 3. alebo sa tieto dva roky zpriemeruju a potom z toho sa odvinu body. Ďakujem

dorottka
9. jún 2024

@adam005 na energetiku ta vezmu urcite, je to velmi perspektivny odbor, ale ziakom to este nedoslo, kazdy sa hlasi na informatiku este stale, cize ak su niekde na FEI volne miesta, tak je to prave energetika. Podla tvojich znamok mas sancu ist na hocaky odbor, aj elektrotechniku a isto aj informatiku, ale rozmyslas dobre, ze sa chces zameriat na prave tieto dva odbory. Myslim, ze sa nemusis obavat, dostanes sa.
A este ta chcem povzbudit, ak by ti niekto vravel, ze stredna skola ta bude limitovat v studiu, je to blbost. Ja som chodila na FEI, sla som z gymnazia a kazdy strasil, ako budem mat s elektro predmetmi problem, ze to mavaju aj studenti zo SPSE, ale bol to nezmysel, naopak tie elektro predmety ma najviac bavili, mala som kopec aj volitelnych, ucili sa mi velmi lahko a tam, kde vsetci vylietavali, ja som ich davala na Acka v predterminoch. Vzdy je to o zaujme predovsetkym a ty ho mas. Das to urcite, drzim ti velmi palce 🙂
PS: rovnako to bolo aj s matikou a fyzikou, som z gymka, ale bilingvalneho a mali sme uplne ine osnovy, vela veci sme vobec nepreberali, ale na vyske som nemala vobec problem… doucit sa da vsetko, staci zaujem a snaha.

luckajozko21
9. jún 2024

@adam005 Urcite mas sancu! Ak nahodou nie informatiku, tak na tie ostatne odbory urcite ano. Pride mi, ze na 'neinformatickych' boli vyucujuci ovela 'priatelskejsi' a aj studenti boli menej vystresovany ako my na informatike :D . A doucko si nechaj, zide sa ti. Ja som tiez z gym, nematurovala som z MAT ani som sa jej pocas gymnazia 'extra nevenovala' ,lebo ma nebavila. Normalne som pocas skoly chodila na doucko, ked bolo treba.