Ahojte zistila som, že som tehotná.... nastupujem od septembra na farmáciu do prváku.
Dalo by sa na farmácii dať idnividuálny plán alebo také dačo?
dá sa.. zavolaj na študijne.. 🙂
@bambulienka25 ešte nie 🙂
Určite sa dá niečo vymyslieť, ja som chodila na prif a keď som povedala že som tehotná tak som automaticky bola vyradená z labakov z jadrovej chémie a ani niektoré z fyzikálnej a organickej som nemusela robiť. Treba sa informovať v škole.
@helcanw No ved tam je dosť labakov 🙂 Pretože rozmýšľame aj nad potratom ale neviem desi mi isť pod narkozu a absolvovať to... bolo by to zo začiatku to študium naročne ked sa narodí...ale dalo by sa to zvládnuť
Záleží od školy, nie všetky školy poskytuju individuálny plán, mne povedali že sa nedá, síce úplne iná škola ako ty, ale treba sa informovať priamo v škole 🙂 ale potrat by som neriešila, keď tak pôjdeš študovať o 2 roky, môžeš dať dieťa do jaslí.
Skus nastupit s indiv planom a uvidis. Vzdy sa da skola prerusit tusim na 2r a potom vies dat male do jasli a ty dostudujes.
Mam kolegynu, ktora otehotnela cez vs a povedala, ze ona nebude vopred odpisovat ako sa veci nedaju ked ich ani neskusila. A vsetko sa podarilo 🙂 syncek uz pojde do 1 triedy a vysku dala
Na farmacii niektore labaky nemozes absolvovat ako tehotna, niektore ani ako dojciaca. zalezi od toho, ake mate kedy predmety, vela labakov sa dalo. Treba sa informovat na studijnom alebo s konkretnymi ucitelmi sa dohodnut. My sme prave v prvom rocniku nemali vela labakov, ale odvtedy sa pomenili aj predmety, tak neviem ako je to teraz.
Ak by ste dieta chceli a potrat zvazujes cisto kvoli skole, tak fakt nad tym porozmyslaj, lebo je to velky zakrok a vies jak to je... Teraz sa podarilo ani nevies jak a neskor sa nemusi. Skola sa da vzdy neskor dokoncit, s detmi a v dnesnej dobe je to neiste, mnohe musia chodit roky na umele oplodnenia a tak. Takze si to fakt zvazte, jasne, ze to s dietatom bude tazsie, ale sama som po skole chcela dieta a sa nedarilo dlho, uz som bola zmierena s tym, ze sa ani nepodari, ved dnes to je zial bezna vec.
@cervenaruza123 ďakujem veľmi pekne sme aj my prekvapený, že doslova na prvý šup sa to podarilo. Priateľ ma jeden semenník a ja zase mám 41 kíl ale za to som mala pravidelný cyklus... aj tak nás to dosť prekvapilo.
Presne tak toho zákroku sa bojím aj ja 😏
Drzim prsty, nech sa dobre rozhodnete. Mala som spoluziacky, co dostudovali aj s detmi, aj ked viacere si predlzili studium o rok ci dva, bolo to jednoduchsie pre ne. Trochu som im aj zavidela, dostudovali a deti mali pomerne velke, kym napriklad ja som nevedela ci si pracu hladat, ci sa snazit cim skor o dieta, predsa len vek ide stale hore, rozbehnutu pracu (karieru) prerusovat materskou... Darmo, vsetko ma vyhody aj nevyhody.
@cervenaruza123 ďakujeme veľmi pekne 😍
Doštudovala som pred 4 rokmi, možno sa teda medzitým niečo zmenilo, no nie som si istá... Individuálne plány myslím neboli, v podstate nemusíš si zapísať všetky predmety, zapíšeš si len tie, ktoré bude možné absolvovať, minimum je myslím 45 kreditov za rok (oproti štandardným 60). V prváku neboli nejaké náročné labáky, alebo také, čo by nebolo možné absolvovať v tehotenstve, teda okrem chémií, tam sa treba opýtať, či sa dajú, alebo nedajú... No ak mám povedať svoj názor, radšej by som išla formou prerušenia štúdia, resp. odloženia - tehotenstvo môže byť náročné, starostlivosť o novorodenca taktiež a farmácia zrovna nie je škola, čo by napomáhala psychickej pohode a kľudu 🙂 Hoci ten prvák nie je nejaký extrémne ťažký, tak oproti strednej je to dosť zmena a človeku to miestami dalo zabrať.
A čo sa týka interupcie, samozrejme, je to každého osobná vec, no ver, že ani všetky školy sveta za to nestoja, ak by mala byť škola dôvodom. Ono sa to hovorí, že deti sú najväčší dar, a človek si to možno nie vždy uvedomuje, ale skutočne to je tak, treba si teda vážiť, keď sú človeku dopriate 🙂 Veľa dobrého prajem 🙂
@tini27 A keď budem chcieť prerušiť a znova sa vrátiť do školy? Nebudem dáke testy alebo znova prijímačky písať?
Nemyslím, ale pre istotu by som zavolala na študijné
@tini27 okeej