Dobrý deň,
Chcela by som poprosiť o radu.
Ako sa dá zvládať externé štúdium na vysokej škole popri práci ? Je to velmi naročné ? Študovala som denné a velmi sa mi nepáčilo, že som sa učila množstvo informacii, ktoré tam nakoniec ani neboli a boli tam zas iné lebo ich bolo jednoducho tak vela a nik konkretne nevedel čo sa treba učiť. Daju mi na externom štúdiu aspom presnejšie informacie čo je jeho výhodou a čo nie? Aké máte skúsenosti ?
Ďakujem
@monao ahoj, dosť vela záleží od školy, ktorú chces študovať a práce, v ktorej budeš budeš pracovať. Nechcem polemizovať nad tym, ze su ľahšie a ťažšie odbory studia, pretože u každého je to individuálne a inak náročné. Z vlastnej skusenosti Ti poviem, ze najdôležitejšie je aby Ti zamestnávateľ štúdium toleroval. Povedzme ak budeš mat rozvrh v piatky aby si mohla z práce odísť a nadrobit si to. Ak Ta zamestnávateľ podporí všetko bude závisieť uz len na Tvojej šikovnosti. Ja som sa preradila na externe až na druhom stupni. Štvrtý ročník som zvládla úplne vpohode, ale piaty sa mi to miestami vymykalo z pod kontroly. Bohužiaľ jeden den voľna v tyzdni som si túžila oddýchnuť a nie písať diplomovú prácu..na ktorú mi žiaľ ostával cas len v noci. Ale všetko sa da. Pokial je podpora v práci, a oželieš komfort na pár rokov určite to dokážeš🙂
@monao externé je výhoda že je len piatok sobota..aspoň teda ja som tak mala..a záleží od profesorov ktorý koľko vyžaduje..niekto dá materiál a len z toho je skúška..niekto dá skúšku za to že ste na prednáške..niekto zas zadá literatúru a nech sa páči samostudium..samozrejme záleží to aj od odboru ktorý sa študuje..a nevýhoda je že treba cvakať...