Externé štúdium učiteľstva primárnej pedagogiky a práca

kvietok019
Včera o 11:14

Ahojte,
momentálne som v treťom ročníku na Pedagogickej fakulte, kde študujem odbor predškolská a elementárna pedagogika /denná forma/. Od budúceho akademického roka, teda po ukončení bakalárskeho stupňa, by som rada pokračovala v štúdiu externe /učiteľstvo primárnej pedagogiky/. Čoskoro si budem hľadať prácu, preto by som sa Vás chcela opýtať, či je pre mňa možné podávať si žiadosti i na základné školy a pracovať ako učiteľka prvého stupňa. Mám v tomto dilemu, keďže moje bakalárske štúdium je zamerané skôr na predškolskú pedagogiku. Môžem teda počas prebiehajúceho štúdia magisterského programu: učiteľstvo primárnej pedagogiky, pracovať ako učiteľka na prvom stupni základnej školy?
Vopred ďakujem za Vaše odpovede 🙂

123profil321
Včera o 11:18

Myslím, že ako vychovávateľka v družine by si mohla 🤔

kvietok019
autor
Včera o 11:20

@123profil321 Áno, to určite. Môžem ako vychovávateľka alebo učiteľka v materskej škole. Len neviem, či ako učiteľka na prvom stupni :/

anika
Včera o 11:22

@kvietok019 ako pedag.asistent

kaktusik007
Včera o 11:46

@kvietok019 ucitel moze byt len ten, kto ma ukonceny druhy stupen VS vzdelania. ALE - ucitelov je malo, obzvlast prvostupniarov.... cize teoreticky ak sa riaditelovi nik iny neozve --- je mozne ta zamestnat. Len teda riaditel to musi proste zdovodnit a samozrejme ucitelia sa mozu stazovat, preco ich deti uci nekvalifikovana osoba.

ak ti mozem poradit, hladaj si miesto pedagogickeho asistenta --- je to daleko jednoduchsie, co sa tyka byrokracie / papierovaciek. Ziadne plany co budes ucit, ziadne pripravy na hodiny... ale ano, praca je menej zaujimava, avsak tie dva roky vydrzis kym skoncis 🙂

kvietok019
autor
Včera o 12:07

@kaktusik007 Ďakujem pekne za odpoveď 🙂

123profil321
Včera o 12:20

@kaktusik007 pri tomto som si spomenula, že napr. môže učiť v škôlke niekto, kto má len strednú školu, ak teda riaditeľ nezoženie niekoho kvalifikovaného, ale ten učiteľ sa zaväzuje, že si doplní do nejakej doby, myslím že 2 roky, vzdelanie. Kedysi som tu videla takú tému. To by mohlo platiť aj pre prvý stupeň 🤔🤔

zuzanockamt
Včera o 12:23

@123profil321 V MŠ môžu učiť aj učiteľky so strednou školou - PaSA - nemusí si nič dopĺňať, ale na 1.stupni ZŠ musí mať ukončené VŠ vzdelanie 2.stupňa, nemôžu ju prijať ako Bc., aj keď bude pokračovať v štúdiu.

123profil321
Včera o 12:24

@zuzanockamt uhmm, tak som múdrejšia 🙂