Externé štúdium sociálna práca - sociálne služby a poradenstvo

olinkaola
16. aug 2022

Prosím vás je tu niekto, kto študuje sociálne služby a poradenstvo externe? A ešte otázka či by ste vedeli poradiť Trnava UCM alebo Piešťany sv. Alžbeta, ďakujem.

stary_ujco
16. aug 2022

@olinkaola
Mas to úplne jedno. Ak ti treba titul kvôli praci v statnej sprave, tak si ho tam proste zaplatis na splatky a dostanes. Ak to chces nebodaj kvoli odboru ako takemu, tak budes sklamana...

bebebi
16. aug 2022

Ak to ideš študovať preto, že chceš v tejto oblasti aj pracovať, tak tento odbor nie - všade vyžadujú odbor sociálna práca - samostatne. Tak to je aj v zákone, čiže s odborom sociálne služby a poradenstvo sa na pozícii sociálneho pracovníka nezamestnáš. Ak chceš študovať len kvôli titulu, tak je to jedno.

olinkaola
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko1992
16. aug 2022

@olinkaola ak chceš pracovať s ľuďmi a táto práca ťa bude baviť, smelo do toho, ja som tiež vyštudovala tento odbor a hneď po škole som sa zamestnala v tomto odbore, môj názor je taký, ak to človeka naozaj baví a naplňa, prácu si nájde, len ozaj treba zamakať a počas štúdia by som odporúčala napríklad dobrovolnictvo v DSS, alebo niekde inde...

olinkaola
autor
16. aug 2022

@slniecko1992 a kam si chodila? Ano bavi, no nie len starý ľudia ale aj deti, napr. aj ako soc.pracovník - kuratela a podobne

katkine_terapie
16. aug 2022

@olinkaola skus skor TT, ale Trnavsku univerzitu nie UCM. A este zvaz tu socialnu pracu, ci by nebola lepsia psychologia, socialna pedagogika...

olinkaola
autor
16. aug 2022

@katkine_terapie ďakujem, no len či je ešte možnosť sa prihlásiť a soc.pracovník nemusí pracovať len v DSS ale tam je širšie uplatnenie, len to človeka musí baviť a nevidieť len peniaze za tým.

slniecko1992
16. aug 2022

@olinkaola UCm FSV sociálne služby a poradenstvo, končila som v 2018

olinkaola
autor
16. aug 2022

@slniecko1992 ďakujem, bola si spokojná a ak sa môžem spýtať v čom je rozdiel medzi UCM TT a sv.Alžbeta?

bebebi
16. aug 2022

@olinkaola ak chces robit socialeho pracovnika, tak jednoznacne socialna praca, ziadne ine odnoze (soc.poradenstvo, soc.pedagogika,... ). vravim zo skusenosti. pracovala som isty cas v danom odbore a ked bolo vyberove konanie tak boli pozvani iba ti uchadzaci, ktori mali len socialnu pracu. kamarat studoval externe na sv.Alzbete a nasiel si pracu po skole na kuratele.

olinkaola
autor
16. aug 2022

@bebebi ďakujem moc, vážim si tvoju odpoveď.

ivkaa1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz