Ahojte 🙂,
Chcela som sa spytat ak by sa tu nasli nejake zienky ktore boli v podobnej situacii: mam rocneho syna a momentalne som v 4. mesiaci tehotenstva, vysoku skolu nemam, ale uz dlhsie uvazujem nad tym, ze by som isla externe studovat prekladatelstvo nakolko som zila nejaky cas v anglicku a tak s anglictinou nemam ziaden problem. Rozmyslam ale, ci to je vobec realna predstava studovat takto s dvoma malickymi detmi ktore este minimalne nejaky cas nebudu chodit do skolky a kedze byvame daleko od rodiny tak nemam ani nikoho kto by mi s nimi pomahal, muz pracuje v zahranici a kazdy druhy mesiac je na mesiac prec takze som naozaj 80% casu na deti uplne sama. Studium by som nechcela prekladat o dalsie 3 roky kedze externe magisterske studium uz tak ci tak bude trvat 7 rokov 🙂.
Ak by sa tu nasla nejaka zienka ktora zazila podobne, bola by som velmi vdacna ak by mi vedela povedat ci sa to aspon ako tak dalo zvladat 🙂.
@kacena4 aha to som nevedela, ze uz sa to teda ide oficialne skratit , tak aspon nieco pozitivne 🙂. A klobuk dole, ze s troma detmi, obdivujem 🙂. Tak to je vlastne pravda s tymi prednaskami tiez, to bude nakoniec asi najvacsi problem ale hadam by sme nieco vymysleli 🙂. Dakujem za odpoved 🙂
Študovala som popri jednom dieťati, boli sme na neho len ja s manželom, občas to bolo náročné, hlavne keď bol chorý, v období korony, kedy nemohol ísť ani do škôlky, ani inam sa nedalo.
A tiež posledný ročník, kedy mal aj vzdor a ja som písala diplomovku a dokončovala posledné skúšky . To som si siahla na dno síl.
Inak s podporou manžela sa to dalo zvládnuť, aj prednášky, aj popri kojení...ale musí tam byť teda aj nejaká pomoc. Keď nie manžel, tak niekto iný.
Potom ten pocit, ale stojí za to.😊😊😊
Ja mam prekladatelstvo, napis mi
@ema22270 tak to ma velmi tesi, ze si to zvladla 😊 musel to byt naozaj super pocit ze si to dokazala 😊. A som rada, ze aj popri kojeni sa to da teda v pohode lebo to bude tiez zaujimave 🙈. Ale asi teda mozem zacat hladat nejaku pomoc teda na obcasne strazenie 🙂
no od buduceho roka bude VS externe uz len 5r. ja som studovala s 3 detmi najmensie 6m. teraz znova studujem ale deti su uz väčšie. treba zvazit ci budes mat kde nechat deti pocas prednasok ci skusok co je cca 20 dni za semester ak nie po navarovat tak opatrovatelka skolu mame piatok od obeda/sobota cely den + ucit sa na skusky, kedze externe je o samostudiu