Externé štúdium - realitné právo

madielilly
9. aug 2024

Prosím, nájde sa tu niekto kto už študuje externe realitné právo na PEVŠ?
Potrebovala by som sa niečo opýtať

wintery
9. aug 2024

@madielilly je to bežné štúdium práva, ale budeš tam mať zopár predmetov navyše ohľadne realít

madielilly
autor
9. aug 2024

@wintery to viem.Viem do čoho by som sla.Len by som potrebovala vedieť z čoho konkrétne sú prijímačky.Či len zo slovenského jazyka,alebo aj z anglického.Poprípade aj z iných predmetov.Či niekde nájdem cvičné prijímacie testy nakoľko treba dosiahnut určitý počet bodov.A či potom externé štúdium prebieha len cez e-learning alebo aj čiastočne prezenčne nakoľko mám zamestnanie.Na stránke školy som našla informácie,ale pre mňa nedostačujúce aby mi odpovedali na tieto moje otázky

3009
9. aug 2024

@madielilly veď si zavolaj na študijné odd.

wintery
9. aug 2024

@madielilly tak to neviem ako si čítala webovú stránku školy, keďže ja som odpoveď na tvoje otázky ohľadne prijímacieho konania našla hneď.

madielilly
autor
9. aug 2024

@wintery aj ja som čítala tie podmienky.hlavne v bode 3 a chapem im ale hlavne nie je to pre mna dostacujuca odpoved na moje otazky.Chapem skusku z anglickeho jazyka a zo vseobecneho prehladu.Ale je ten vseobecny prehlad taky podobny ako ked som robila pred rokmi skusku na STU,alebo ine otazky?Je tam aj skuska zo slovenskeho jazyka podobna aku som robila pred rokmi na MTF? Nikde na ich stranke nie su uvadzane kde by som nasla skusobne testy z predchadzajucich rokov aby som si overila vedomosti.Ak ste ich nasla,tak mi to ukazte.Je mozne prijatie bez prijimacich testov len na zaklade maturity ako ma prijali na UK? A su tam podrobne vysvetlene studovanie externe?Je to cisto len e-learning ako ponuka masarikova univerzita.Alebo je to podobne externe jak na UK kde sice studuje clovek externe doma ale 1x do tyzdna sa na 10 hodin musi ukazat na univerzite a stravit tam prednasky?Tieto uplne podrobnosti nikdy nebudu uvedene na ich stranke.Preto zhanam cloveka ktory si tym presiel a ktory tam studuje.Ja nepotrebujem vseobecne info,zistit si to viem sama.Ja chcem info priamo od zdroja. Rady ako si to vygooglit na ich stranke nepotrebujem.Ja potrebujem vediet podrobnosti a to mi vy nedate.Tak neradte s prazdnymi slovami.Chcem sa vratit na vysku po rokoch z ktorej som usla lebo z 5 vysokych na ktore na prijali som si vybrala tu jednu ktora mi nesadla lebo mi nevyhovoval odbor.Teraz som zamestnana a chcem sa vratit do skoly externe.Ale nechcem vyhodit 1400€ do luftu zo svojho platu za semester ked nebudem mat 100% odpoved na moje vsetky otazky.Taky hazard si dovolit nemozem

madielilly
autor
9. aug 2024

@3009 to si nechavam ako poslednu moznost.Skor som dufala,ze zozeniem cloveka ktory je priamo tam a vie mi povedat vsetko to "pre a proti".

wintery
9. aug 2024

@madielilly stále neviem teda neviem ako si čítala tú webovú stránku, keďže rovno tam máš napísané (hneď pri odkaze na Zásady prijímacieho konania, ktoré si zverejnila vyššie), že prijímačky na danú školu nie sú. Stačí si podať prihlášku a zaplatiť poplatok. Citujem: "Na základe rozhodnutia dekana sa až do odvolania upúšťa od prijímacej skúšky." Uvedené zásady sa uplatňujú v prípade prijímacích skúšok, ale od tých sa upustilo.