Zvažujem externé štúdium predškolskej a elementárnej pedagogiky v BB. Na stránke som si našla podmienky prijatia, no potrebovala by som nejaké veci upresniť. Kontaktovala som aj štúdijné oddelenie, ale viac-menej ma odkázali na link, ktorý som už čítala. Nájde sa tu niekto, kto študuje alebo študoval v BB na Pedagogickej fakulte?
Chcela by som vedieť, čo obnáša písomný test a tiež kedy býva organizovaný predpríjimačkový prípravný kurz? Treba sa naň niekde prihlásiť alebo mi automaticky príde pozvánka po podaní prihlášky?
VŠ diplom z UK treba preložiť a overiť?
Zopár otázok mi na katedre zodpovedali, ale ku hore uvedeným sa nevedeli vyjadriť.
@syoss ahoj,ano,tiez externe...no beriem to tak sportovo...pojdem na ten kurz,vyskusam prijimacky...ked zoberu super,ked nie,skusim o rok...s tym,ze uz budem vediet na co sa pripravit
@bmagdalena aky kurz? Prijmacky mozno nebudu ;) ved vies externe si platis 🙂 .... mohli by sme byt spoluziacky daj vediet ako?? Hladam spoluziacky aby sme si pomahali 🙂 navzajom
@bmagdalena ja som zo skoly von 9 rokov ty?
@syoss júúúj dlho....mne tento rok tiahne na 41. Jednu VŠ v Anglicku už mám za sebou, no vrátiť sa späť ku a ešte tu na Slovensku...nemala by som dosť času na deti a to nechcem...práca s deťmi ma baví a kreatívna som tiež celkom-si myslím, tak by to bolo ideálne zamestnanie. Čo sa týka kurzu, na katedre mi povedali, že v máji robia pred prijímačkami rýchlo kurz, aby si mala asoň trocha predstavu, čo by mohli na prijímačkách chcieť...také malé usmernenie. Tak neviem...prihlášku som poslala online plus papierovo kvôli vysvedčeniam a ostatným papierom...uvidíme
@bmagdalena predprijmackovy rychlo kurz? a nepovedali ti presne kedy? Ja som o tom nic nevedela dobre ze pises
@bmagdalena môžeš mi prosím napísať bližšie o čo sa jedna??? Je to externe rozširujúce štúdium alebo celkovo 5 rokov to trvá.... chcem si i ja niečo podobne dorobiť keďže ja mám Mgr. História - filozofa v BB na UMB, ďakujem za info
@syoss napísali mi len : Katedra zvykne organizovať predpríjimačkový kurz. Spolu s pozvánkou na prijímacie pohovory Vám budú zaslané tézy na prijímacie skúšky.
Keď som googlila, zistila som, že to býva niekedy v máji, ale termíny boli rôzne...niekedy zač. niekedy koniec mája....povedali, že buď pošlú s pozvánkou alebo treba sledovať stránku, kde by to malo byť zverejnené
@kikuta Profil absolventa - uplatnenie
(bakalársky stupeň pre magisterské študijné programy učiteľstvo pre primárne vzdelávanie a predškolská pedagogika...externé štúdium, dĺžka trvania 4 roky). Absolventi študijného programu sú spôsobilí vykonávať profesiu: učiteľ/ka materskej školy, vychovávateľ/ka v zariadeniach pre deti v predškolskom a mladšom školskom veku (najmä školské kluby detí a centrá voľného času), asistent/ka učiteľa. Úspešné ukončenie tohto stupňa štúdia dáva možnosť absolventom, na základe splnených podmienok pre prijatie, pokračovať v druhom stupni vysokoškolského štúdia v študijnom programe učiteľstvo pre primárne vzdelávanie alebo predškolská pedagogika.
Ty by si skôr asi potrebovala rozširujúce štúdium, či?
https://www.pdf.umb.sk/chcem-studovat/uchadzac-...
@bmagdalena aha ďakujem áno ja už mám pedagogické minimum ja len doplniť škôlku ...
@bmagdalena ok ... tak pockame do maja.. potom ta skontaktujem ak budem vedela viac ... 🙂
@bmagdalena ahoj, podala si si nakoniec prihlasku?
@matamano Ahoj,podala a zac.septembra nastupujem...ty ako?
@syoss ahoj, ides do BB ?
cawko baby, ako prebieha to externe studium - v ktore dni? je to len cez vikend?
@bmagdalena ahoj.prosim ta ty studujes externe uz? Ja som sa dost neskoro spamatala...uz sa asi neda prihlasri ze? A boli aj prijmacky? Dakujem
@bmagdalena ahoj. prosim ta, ake boli prijimacky? jeden test na hodinku, ci viac testov, viac hodin? zajtra su prijimacky a neviem ako dlho tam zdrzim (nemozem mat deti cely den u mamy, tak ci vybavit aj druhu osobu na strazenie.) dakujem 🙂
@lenusikpampusik nerobila som prijimacky, neviem poradit
@bmagdalena dakujem za skoru odpoved 🙂 tak uvidim zajtra co a ako, lebo nikto nic nevie :D
Ahojte dievčatá, rozhodla som sa prihlásiť sa od septembra na externé štúdium elementárnej a predškolskej pedagogiky. Len sa neviem rozhodnúť na ktorú školu. Potrebovala by som školu, kde je štúdium čo najviac online, aby som nemusela cestovať každú sobotu. Ako je to na UMB? Dá sa na prednášky pripojiť aj online? Ak nie, neviete náhodou kde by sa takto dalo študovať? Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď, radu.
@ellinorka ahoj, v TT máš 13 z 15 sobôt online, tie zvyšné dve v škole 🙂 zisťovala som si od kamošky ale maju to aj na stranke, ja tiež planujem isť v septembri, v tt sa mi páči že sú soboty a nie piatky. rozmýšľala som aj nad BB ale tam sú piatky a VRAJ viacmenej prezenčne. 🙂
@petrusik12323 ahoj,prosim das link na skolu? Dakujem
@bmagdalena ahoj, ja som si podala tento rok prihlasku na predskolsku a elementarnu pedagogiku ale externe. Ides externe aj ty??