Externe štúdium práva vo vyššom veku

25. okt 2023

Ahojte nie je to tak dávno čo som vyštudovala vš a povedala som si konečne, nikdy viac ale posledné dni mi ide v hlave myšlienka skúsiť externe právo. Nebolo by to hneď teraz ale skôr taký plán blízkej budúcnosti alebo aj ďalej, v rozmedzí tak 5 rokov cca. Viem že niektorí začínajú s externým štúdiom aj po 40ke, ja nemám ešte ani 30.
Samozrejme nehodlám robiť právničku ale chcela by som skôr mat ešte niečo navyše alebo ako to povedať. Proste mat ,niečo v rukáve,,. Ja som študovala odbor celkom mimo práva a sama ešte neviem kde ma to pracovne v budúcnosti zavedie, no toto by mi mohlo pomoct vo veľa veciach. Už len napríklad v tom, že partner má firmu a mat nejaké tie poznatky z obchodného práva nemusí byt nikdy na škodu. Alebo keby pracujem v nejakej administratíve a pod.
No a ak by som to z pracovného hladiska nevyužila vôbec, bol by to len dobrý pocit pre mna že sa niečomu venujem, že nejak zmysluplne vyplnam čas, pretože momentálne nič take ani nemám
Chcem sa spýtať, či je tu niekto kto právo externe študoval alebo všeobecne či ste niekto študovali niečo externe už vo vyššom veku, nie hneď po strednej. Či ste to mali tiež ako nejaký doplnok alebo niečo a aj ako sa na to ostatní pozerali. Ide to jednak aj do peňazí ale to je každého vec na čo si zarobené peniaze minie, no či vás nebrali tak nejak že načo jej je druha škola a ani jednu nevyužije
Ďakujem za skúsenosti 😊

baboobchod
25. okt 2023

🤣 ja 🤣 teraz mám 41 a som v treťom ročníku na UK, externe.
Keď nemáš ani 30, zaujíma ťa to, máš dosť času, energie a peňazí, choď do toho. Právo je super 😁 ty ho ešte aj reálne robiť stihneš. Skončením školy to celé iba začína. V škole (zvlášť externe) dostaneš iba základ z každej oblasti.
A čo sa týka reakcií okolia? Väčšina to podporuje a “obdivuje”, nestretla som sa s názorom, že “načo”… ani by ma taký názor nezaujímal 😁

alenka58
25. okt 2023

môj kolega si spravil v 50