Externé štúdium práva alebo manažmentu v Bratislave

offlinebabee
3. apr 2019

Ahojte, prešla som veľa diskusii ohľadom vysokoškolského štúdia no veľmi málo príspevkov sa týkalo zrovna Bratislavy, preto by ma zaujímalo či tu nájdem žienky ktoré študovali (študujú) najneskor od roku 2017 (hladam aktualne informacie nie co bolo v roku 2012) externe na Ekonomickej univerzite, alebo externe na komenskeho. Konkretne ma zaujali odbory ako pravo alebo manažment. Zaujimalo by ma celkova vyuka ako ste to zvladali a ci to odporucate. Popripade nejake sukromne skoly v BA.

dakujem krasne za odpovede, mozno tym inspirujem aj jednu z vas a v septembri sa uvidime v laviciach 🙂

ketrint
3. apr 2019

@offlinebabee normálne som skontrolovala nick, či som to ja nepísala 😂😂😂 lebo už dlhšiu dobu zvažujem presne toto isté, pozerám recenzie, zháňam informácie. A presne úplne všetko sedí tak ako píšeš.😂 Je toto možné?!? 😂
Takže ďakujem krásne za otázku a rada počkám s Tebou na odpovede. 🙂

lucy0807
4. apr 2019

Ahoj, ja študujem externe na UK, Fakulta manažmentu. Čo konkrétne by ťa zaujímalo?

lucy0807
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jallka11
4. apr 2019

@offlinebabee Super téma, mňa tiež zaujíma nie síce pre mňa, ale pre známu dobre vedieť 🙂

jallka11
4. apr 2019

@lucy0807 všetko nám povedz, ceny, bývanie, prímačky aké boli, časovo či je toho naozaj tak veľa

lucy0807
4. apr 2019

Ja konkrétne som nastúpila až na magisterské externé štúdium, pričom mi Bc. uznali z inej školy úplne v poriadku. Požadovali mať nejakú znalosť Aj a matematiky. Prijímačky sa nerobia na externom štúdiu. Však si to platíš sama, ak ti to nepôjde a skončíš, peniaze ti nevrátia, takže škola na tom len zarobí. :D Platí sa ročne necelých 1100 eur na tom magisterskom, bakalár je o niečo lacnejší. Tieto poplatky sa menia skoro každý rok, nie nejako astronomicky, ale tak je dosť možné, že suma bude iná. Toto všetko nájdeš na stránkach školy. Pri zápise musíš mať zaplatené min. 75% sumy už.
Bývanie? to som nepochopila, ja bývam v okolí BA, tak normálne dochádzam.
Časovo si môžeš zvliť štúdium večerné alebo víkendové. Večerné - dva dni po práci od 17 do 20-21. záleží od predmetu, niekedy končia aj skorej. Víkend - sobota, skoro celý deň, samozrejme niekedy asi končia skorej.
Pre mňa to je menej náročné ako bola moja vysoká škola predtým, zase záleží od práce, či máš čas a energiu ešte sa po práci venovať takýmto veciam prípadne cez víkendy. Štúdium je fajn, ale dosť sa robia rôzne semestrálne práce, práce v skupinách a tak...ten čas to zaberie.
Pokojne sa pýtaj ďalej.

jallka11
4. apr 2019

@lucy0807 a akú prácu teda robíš? na to bývanie som sa pýtala či teda dochádzaš alebo máš internát 🙂 takže sme sa pochopili 🙂 bc si mala čo a kde ?

lucy0807
4. apr 2019

@jallka11 Pracujem ako IT projektový vedúci, v podstate kancelárska práca zameraná na IT projekty. Vyštudovanú mám už technickú školu z Brna s titulom Ing. , toto som začala z vlastnej iniciatívy a prípadnému posunu v práci do budúcna. Mať aj manažérske zručnosti.
No čo sa týka internátov, tie sa štandardne na žiadnej škole neposkytujú externistom. Takže jedine dochádzať, neviem odkiaľ si, prípadne sa sem presťahovať a nájsť si asi aj prácu a nejaký ten podnájom. 🙂

titla
4. apr 2019

Externí študenti nemajú nárok na internát, alebo zľavnené cestovné lístky či iné benefity denných študentov, pretože sa predpokladá, že sú zárobkovo činný. Čo sa týka poplatkov za externé štúdium ministerstvo školstva každoročne vydáva opatrenie, ktorým sa ustanovuje maximálna suma ročného školného pre študijné programy v externej forme štúdia:
https://www.minedu.sk/18836-sk/opatrenie-msvvas...
Toto je legislatívne stanovený strop - vysoké školy nemôžu pýtať viac, menej áno. To len pre predstavu do akej výšky sa môže vyšplhať školné.
Rovnako sa treba pripraviť, že externé štúdium trvá spravidla o rok dlhšie ako denné štúdium.
Najlepšie je vybrať si konkrétny štúdijný odbor a informovať sa priamo na katedre/fakulte. Podrobnejšie informácie o podmienkach štúdia sú tiež zvyčajne zverejnené na webovom sídle konkrétnej školy.

jallka11
4. apr 2019

@lucy0807 no sťhovať sa ja už nemôžem, ale tak dochádzať by nebol až taký problém, ale ja skôr premýšľam nad Brnom 🙂 Mendlovu univerztiu, ekonomika a manažment 🙂 tak to si pilná študentka 🙂

lucy0807
4. apr 2019

@jallka11 Brno môžem len odporučiť kvalitou, ja som študovala v Brne na denno, ale to štúdium bolo neporovnateľné ako na UK. Lenže sú to aj úplne odlišné odbory.

offlinebabee
autor
4. apr 2019

@lucy0807 Ahoj, dakujem za odpoved. Mna by zaujimali skusky pisomky testy ako to hodnotis ci sa to da zvladnut, ci ti studium zabera vela casu alebo ta to az tak neobmedzuje. Spominala si nejake prace je to narocne a caste? Ja som pocula od bab z denneho ze na matematike casto ich deptali pri tabuli a ekonomia je dost tazka. S matikou mam celkom problem, potrebujem vzdy si to s niekym prejst v skole som tomu rychlokurzu🙂 malokedy pochopila preto neviem ci by som ten manazment zvladala.