Externé štúdium - Pedagogická fakulta

eszter12
13. feb 2022

Dobrý deň.

Obraciam sa na Vás s prosbou získania obrazu o externej forme štúdia na pedagogickej fakulte , odbor sociálna práca , stupeň štúdia Bc.

Keďže som pracujúca žena na 3-zmeny v továrni , mala by som pár otázok ohľadom spôsobu štúdia v tejto forme.

Akým štýlom prebieha štúdium? Ako často je potrebné osobne navštevovať univerzitu? V akej forme prebiehajú skúšky , testy? Dodá mi univerzita všetky potrebné dokumenty , skriptá k štúdiu? Prebiehajú na univerzite riadné vyučovacie hodiny . pri ktorých treba byť prítomný? Ak áno ako často?

Za všetky Vaše osobné skúsenosti alebo skúsenosti Vašich známych Vám vopred ďakujem.
Prajem príjemný zvyšok dňa.

nelca84
13. feb 2022

@eszter12 kazda skola to ma inak, ale podla bydliska tipujem, ze chces navstevovat UMB. Ja som studovala sice iny odbor, ale na celej fakulte je to v podstate rovnake. Na stranke skoly si vies pozriet rozvrhy ku kazdemu odboru, vyucuje sa piatky, vacsinou cca 10 vyuc. hodin. Pritomnost nie je povinna, ale niektori vyucujuci za to davaju par bodov navyse. Su aj taki, ktori nedaju lepsie ako C zo skusky, ak si nebola na prednaskach.
Pokial je prezencna vyucba, tak aj skusky su normalne v skole.
A nie, skripta ti nikto neda, bud si kupis alebo pozicias z kniznice.

kacena4
13. feb 2022

ja studujem na pedagogickej ale iny odbor. skola je piatok/sobota cca 4x za semester + skusky takze bud ti daju v praci studijne volno alebo si budes musiet brat dovoleny ak ti vyjde zmena na ten den. studuje sa normalne na skole /teraz online ale uz od letneho semestra znova v skole/. skusky su vacsinou ustne a testy pisomne. mame cca 3-4 skusky za semester zvysok su testy alebo nejaka praca. za semester mame cca 9-13predmetov. materialy vacsinou skola nedava, vsetko si zhaname po vlastnej linii vela veci je na uloz.to popr. sa daju kupit knihy/pozicat aj cez skolu. a ano na prednaske musis mat ucast inak ti idu dole body, nakolko sa jedna len o 1 prednasku k danemu predmetu ktora trva niekolko hodin

snezienkaaa82
6. apr 2022

@kacena4 a co ste studovala

kacena4
6. apr 2022

@snezienkaaa82 specialnu pedagogiku

lemoncheesecake
10. aug 2022

@kacena4 prosim ta to ako si napisala ze skola je piatok/sobotu znamena ze bud piatok alebo sobotu 4x alebo aj piatok aj sobotu oba dni 4x za semester

kacena4
10. aug 2022

@lemoncheesecake oba dni mame v 4 vikendov

lemoncheesecake
10. aug 2022

@kacena4 a to je vsetko? Vopcha sa to do jedneho mesiaca a zvysok su potom nejake testy skusky?

kacena4
10. aug 2022

@lemoncheesecake nie 1 mesiac 2-3 mesiace t.j. prestavky vo vikendoch

lemoncheesecake
10. aug 2022

@kacena4 jaj takze sem tam aj vyjde volno na vikend

kika572
20. jan 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako prebieha prijímacia skúška na sociálnu prácu v BB, aké okruhy treba vedieť a aký je celý postup? Ďakujem 😊