Ahojte, už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou ísť študovať externe ošetrovateľstvo. Avšak nemám stredne zdravotné vzdelanie. Na tejto univerzite som nenašla podmienku mať zdravotnícke vzdelanie alebo pracovať v zdravotníckom zariadení. Vie mi niekto vysvetliť, prečo iné školy to požadujú? Čítala som,že to je kvôli praxi.. prečo potom v RK to nevyžadujú, mať už prax ? Som z toho jeleň :D
Som z Prešova, vedela by som ísť teoreticky popri deťoch aj na denné, len či by ma vzali aj na denné, keďže už dávno by som mala prekročenú štandardnú dĺžku štúdia 🙈 Ďakujem za rady a postrehy.
@drahomirrra len ja som už dávno zo školy, mám VŠ ale iné zameranie .. vzali by ma aj tak na denné alebo by skor uprednostnili decká zo strednej ? :( Lebo do RK ísť (ak by tam nááhodou ta podmienka nebola) by to bol zabijak .. na 2 dni celé preč od detí .. keď majú externe stvrtok a piatok .. keby aspon piatok a sobota ...
@ppetinka uprimne? Pockaj, uvidime co vlada este vymysli... Uz minule ministerka zdravotnictva spominala, ze sa budu musieť pozriet aj na vzdelavanie sestier a upravit to.. lebo sestry studuju dlho, a je ich málo... Podla mna to skonci tak, ze nakoniec bude stacit 4 roky zdravotky....
Keď môžeš ísť na denné prečo potom nejdeš do Prešova alebo do Košíc? Ja tam študujem, už som v 3.rocniku. A mam dennú kombinovanú formu štúdia kvôli tomu ze sú to 3 roky na Bc. Ak pôjdeš externe sú to 4 roky.
@ppetinka Pokiaľ viem, toto je celoplošne na SR, len to asi nemajú uvedené v podmienkach. Informuj sa na študijnom, ale určite to platí aj pre nich.
Žiaľ, tuto komora sestier a PA si tu urobili riadne eldorádo. Človek by aj šiel za sestričku, ale načo. Toľké roky?
CHoď na denné, určite. Stačí ti Bc. a môžeš zvesela do nemocnice.