Externé štúdium ošetrovateľstvo na Katolíckej univerzite v Ružomberku

ppetinka
14. nov 2023

Ahojte, už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou ísť študovať externe ošetrovateľstvo. Avšak nemám stredne zdravotné vzdelanie. Na tejto univerzite som nenašla podmienku mať zdravotnícke vzdelanie alebo pracovať v zdravotníckom zariadení. Vie mi niekto vysvetliť, prečo iné školy to požadujú? Čítala som,že to je kvôli praxi.. prečo potom v RK to nevyžadujú, mať už prax ? Som z toho jeleň :D
Som z Prešova, vedela by som ísť teoreticky popri deťoch aj na denné, len či by ma vzali aj na denné, keďže už dávno by som mala prekročenú štandardnú dĺžku štúdia 🙈 Ďakujem za rady a postrehy.

drahomirrra
14. nov 2023

@ppetinka Pokiaľ viem, toto je celoplošne na SR, len to asi nemajú uvedené v podmienkach. Informuj sa na študijnom, ale určite to platí aj pre nich.
Žiaľ, tuto komora sestier a PA si tu urobili riadne eldorádo. Človek by aj šiel za sestričku, ale načo. Toľké roky?
CHoď na denné, určite. Stačí ti Bc. a môžeš zvesela do nemocnice.

ppetinka
autor
14. nov 2023

@drahomirrra len ja som už dávno zo školy, mám VŠ ale iné zameranie .. vzali by ma aj tak na denné alebo by skor uprednostnili decká zo strednej ? :( Lebo do RK ísť (ak by tam nááhodou ta podmienka nebola) by to bol zabijak .. na 2 dni celé preč od detí .. keď majú externe stvrtok a piatok .. keby aspon piatok a sobota ...

trgypadl
14. nov 2023

@ppetinka uprimne? Pockaj, uvidime co vlada este vymysli... Uz minule ministerka zdravotnictva spominala, ze sa budu musieť pozriet aj na vzdelavanie sestier a upravit to.. lebo sestry studuju dlho, a je ich málo... Podla mna to skonci tak, ze nakoniec bude stacit 4 roky zdravotky....

ppetinka
autor
14. nov 2023

@trgypadl och keby stacilo .. no len dokedy cakat ? chcela by som využiť čas, kým ho mám na vzdelávanie. Tiež som počula, že možno by stačila stredná a som sestra .. no aj tak neviem, či by som nechcela radšej výšku .. potom je to aj platovo inak ohodnotené

janka95
14. nov 2023

Keď môžeš ísť na denné prečo potom nejdeš do Prešova alebo do Košíc? Ja tam študujem, už som v 3.rocniku. A mam dennú kombinovanú formu štúdia kvôli tomu ze sú to 3 roky na Bc. Ak pôjdeš externe sú to 4 roky.

trgypadl
14. nov 2023

@ppetinka tak potom uvazuj o niecom co mas blizsie

ppetinka
autor
14. nov 2023

@janka95 môžem ss ? je toho viac čo by som chcela vedieť :D