Ahojte. V septembri začínam študovať na VŠ v NR ošetrovateľstvo externe. Pracujem v Ba v korporate a mám vyštudovane jazyky, čiže úplne iný smer. Dnes mi práve prišiel list s tým, že ma prijali.
V prílohe bolo uvedené, že počas prvého ročníka ma čaká prax v prepočte 450hodin + škola.
Máte niekto doposiaľ podobné skúsenosti? Ako aj, či by bolo možné prax odrobiť počas voľných víkendov.
V poznámke o prijatí uviedli, že podľa ich doterajších skúseností, a teda aj študentov, pre tých čo nepracujú v zdravotníctve a sa rozhodnú študovať externe je to vraj náročné.
Mňa zaujíma, či sa tu nájde niekto s vlastnou skúsenosťou o ktorú by sa podelil.
Aj mňa prijali do Nitry a pýtala som sa na to a poslali mi toto: - Ošetrovateľské postupy a techniky (OPAT)- 1. semester - musia absolvovať všetci študenti v rozsahu 100% v laboratórnych podmienkach.
- Klinické cvičenia (KLC)- študenti, ktorí majú predošlé vzdelanie v odbore zdravotnícky asistent/praktická sestra, a pracujú v danej dobe v ústavnom zdravotníckom zariadení absolvujú cca 33,33% v kontaktnej výučbe (FN Nitra) pod vedením garanta alebo lektora a cca 66,66% na svojom klinickom pracovisku, podľa zaradenia a musia plniť predpísané podmienky pre získanie kreditov. TO JE TÝCH 450 HODÍN ČO TREBA MAŤ
- podobne ako KLC prebieha aj súvislá odborná prax (SOP).
- letná prax - vykonáva ju študent v zdravotníckom zariadení podľa miesta bydliska alebo v zariadení, kde pracuje, ale má určené, ktoré pracoviská musí absolvovať a aké podmienky má splniť pre získanie kreditov.
@dominika1104 ahoj. Nastupila si na studium externe ose? Momentalne studujem pomaturitne studium prakticka sestra v NR a potom chcem ist na ukf externe ose. Mozes mi prosim napisat ako prebieha studium? Ako casto mas teoriu a prax? Ake predmety? Proste vsetko co ta napadne. Dakujem