Externé štúdium - nadštandard

10. júl 2024

Ahojte 😊chcela by som sa opytat jednu vec. Nebojte, na študijne som sa už pýtala. Ide o to že som už v 1 ročníku bola na jednej vysokej škole. Zanechala som a nastúpila po novom na ďalšiu. Vtedy som už rozmýšľala, že by som chcela externé ale bohužial, finančné prostriedky by mi na to nestačili + iné faktory. Nedávno som sa rozprávala s mojou kamoškou s ktorou chodíme na výšku a povedala mi, že jej snúbenec chodí na Ekonomickú do Ba a že tam to funguje tak, že sa tzv. Nadštandard neplatí ak sa človek rozhodne prejsť na externé. Na našej stránke + roznych linkoch, dokumentoch som nič také nenašla a preto sa na vás obraciam či máte skupsenosť z iných škôl, alebo či takého niekoho nepoznáte. Zaujíma ma ako to je na rôznych školách lebo moja škola je s veľmi veľa vecami na hlavu v porovnaní s inými pri čom sa mi zastavuje veľa krát aj mozog 😃. Čiže v podstate môj 3. Ročník bude nadštandard a teraz v 2. ročníku plánujem ísť na externé. Beriem to ako aj pozitivum, že si môžem zmeniť zmluvu z brigady na tpp a lahsie a rychlejsie by som si teorwticky zarobila aj za nadštandard lebo ako 2000€ nieje len tak😶