Ahojte baby, ma niektora z vas skusenosti s externym stuiom na vs? Rada by som to vyskusala no potrebujem pritom pracovat nd plny uvazok. Za kazdu skusenost a rada budem rada 🙂
Závisí asi aj od toho, aká škola, niektoré mávajú výučbu aj piatky... My sme tiež mávali iba soboty (okrem skúšok), a pre mňa to bol taký relax, po celom týždni v práci som sa na tú sobotu so spolužiakmi vždy tešila ;)
My sme mávali každý piatok.. Potom na inej škole skúšky hocikedy cez týždeň, cez víkend učitelia odmietali skúšať.. Bola som na materskej, a potom za posledný rok som si minula do júna celú dovolenku.
@aliziana no ide o to ze robim na kratky a dlhy tyzden cize kazdy druhy tyzden robim aj soboty :/
@lucka2019 dakujem, no zaujimalo by ma napriklad aj ci byva to skolne az take vysoke ako som sa dopocula , pocuoa som zhruba ze 2000 na rok
Študujem tak už 6-ty rok a pracujem v MŠ.. neviem aký odbor chceš, ale ja som na Bc platila ročne 750 a na Mgr teraz 840
a mala som aj kolegyňu čašníčku a robila dlhé a krátke týždne.. a keď robila v sobotu, tak odišla zo škôly skôr a hneď utekala do roboty… a to dokonca ešte cestovala domov nejakých 50-60 km
Ja mám šťastie, robím pondelok-piatok, výučbu máme len v soboty, v piatky vyučujúci len nahadzujú materiály na online platformu, ktoré si máme pozrieť a naštudovať vo voľnom čase. Ročne školné ma stojí 600€. Kamoš robí 6dní + 3dni voľno, takže mu práca vychádza aj na piatky, kedy má vyučovanie, rieši to tak, že si berie dovolenku alebo home office. Platí tuším 550€ za ročné školné.
vsak povedz konkretnu skolu, kazda to ma inak, my sme chodili len piatky a vzdy na zaciatku semestra bola blokova vyucba cely tyzden vkuse...
To mas rôzne od školy aj skolne aj časy výučby … ja som študovala externe v Nitre, školu sme mali len soboty ale nie každú, skúšky aj cez týždeň ale na to som vzala dovcu, skolne vtedy (skončila som mgr v 2019) bolo 650€/rok …. Manžel študuje teraz externe v Žiline, školu majú blok výučby myslím 10 dni to mali v kuse (okrem víkendu) čiže si vzal dovolenku a zvyšok semestra nič, robia zadania a potom skuskove, školne ma 400€ ale teraz neviem či ročne alebo semester 🤔 … ale myslím že ročne, tam je to nejako dotované lebo on pracuje na železnici a študuje železničnú dopravu … nie som si ista fakt …
Zalezi, na aku skolu chces ist. Ja som studovala na VSEMvs bakalara a inziniera som dokoncila na Paneuropskej. Skolne si uz presne nepamatam, ale nejak tak to bolo ako pises, tusim okolo 2000 € za rok. Vyucbu sme mali vacsinou soboty, parkrat piatok, ale zacinali sme o piatej poobede. Inak prednasky nemas povinne, ale mala by si mat moznost zohnat si potom materialy, aby si sa mala z coho ucit.
Ja som zacala minuly rok a nelutujem.Ucim v MS,mam rodinu,domacnost...da sa to zvladnut. Dokonca sa na sobotu tesim.Ziskala som nove kontakty, skolne platim 500 rocne
@katarinka289 prosim ta, kde studujes a aky odbor? Mozes aj do správy
Ja študujem na Komenského. Prednášky máme iba v sobotu. Skúšky hocikedy aj cez týždeň 🤷. Školné som platila bc 480€/rok, Mgr platím 650€/rok. A študovala som počas práce aj počas materskej/rodičovskej 👍. Dá sa to, keď máš podporu v mužovi alebo rodine. 😊
@stevvvka v Ba predskolsku ped.
@katarinka289 dakujem. Zvazovala som predskolsku, akurat sa rozhodujrm kde. Ba som velmi nechcela ale zvazujem aj tak. Co hovirs na celkovy dojem, pristup ucitelov, je nieco, co ti vyslovene prekaza?
@stevvvka neprekaza mi nic.Su velmi ustretovi.Ako skupina si vzdy odhlasujeme terminy skusky.Vyucujuci schvalia. Ked nemozme prist na prednasku a vopred sa ospravedlnime,je to ok.Niekto dava v tom pripade pracu navyse alebo daju moznost,prist na prednasku s inou skupinou.Niektori neucast vobec neriesia.Material na ucenie nam posielaju do teamsu alebo moodle
@katarinka289 dakujem pekne!
vyucba v sobotu, na ucenie a skusky som minala dovolenku, bola sme dobra partia, dost sme si pomahali navzajom spoluziaci (materialy, infosky od starsich a tak) , bolo to narocne, ale stalo to zato, je nieco konkretne, co by ta zaujimalo?