Externé štúdium - dokončenie strednej školy

danka2009
24. mar 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či má niekto vlastnú skúsenosť, prípadne pozná niekoho kto má s týmto skúsenosť...
Odišla som pred 3 rokmi zo strednej školy pedagogickej ( z 2 ročníka) , keď som mala 18 rokov, lebo sa mi narodila dcéra, po 3 rokoch, keď dcéra ide do škôlky, tak by som rada začala opäť študovať na strednej pedagogickej externou formou štúdia, lenže na mojej pôvodnej strednej mi tento typ štúdia neumožnili, tak sa chcem opýtať či je možné niekde na SK prihlásiť na štúdium na pedagogickej SŠ? Všade viac menej na externe štúdium hľadajú ako nadstavbu,,, ďakujem za pomoc veľmi...

jozef11111111
25. mar 2023

@danka2009
@danka2009 tak mozes dat skolu podnikania bytča tam ak vies ang ci nemcinu tak urobíš maturytu...a je externe mozzno ti uznaju daake predmety ak ich vieš

yoge
2. apr 2023

Ahoj @danka2009, tu som to spomínal https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/externe-studium-na-strednej-skole-4/#post-86088661 (posledný komentár).

Existujú minimálne 3 školy (vlastne 4, pretože jedna škola má aj OA), kde sa dá dokončiť maturita od 3. ročníka aj keď máš len 2 ročníky (bez ohľadu na typ školy, ktorú si navštevovala).

Ak však preferuješ pedagogickú školu, tak to môže byť problém, pretože takú som nenašiel. A neplánuješ to skôr riešiť tou formou, že by si si dokončila maturitu a potom externe alebo denne bakalára na nejakej VS? To by asi bolo lepšie.

yoge
2. apr 2023

@danka2009 pardon, som neprečítal celý tvoj príspevok. Ty máš dokončený iba 1. ročník? V tom prípade by si možno musela robiť rozdielové skúšky aj na tých školách, čo som tam spomínal (vrátane tej Bytče)