Štúdium dentálna hygiena PO
Ahojte, má niekto skúsenosti alebo informáciu o tom či je možné študovať odbor dentálnej hygieny EXTERNE ak mám ukončenú Obchodnú akadémiu? Čiže stredná škola s maturitou. Školu som už kontaktovala, zatiaľ bez odpovede. Ďakujem 😊
@lenusska87 napíšem ti spravu ok? 🙂
@michalus aj jaaaaa
@michalus ahoooj. Mozem aj ja poprosit info ? 🙂)
@domidomi92 @michalus ja by som tiez rsds poprosila info ohladne studia. A ohladne cisziehi jazyka, ako u formou alebo urovne co sa uci a náročnosť...a z coho su prijimacie pohovory a z akych materiálov je potrebné sa pripraviť ❤️
@eriatko_r aj bý som poradila ale neviem :D a ked som napisala dievcatam výssie tak neodpisali 🙂 treba kontaktovat priamo skolu,to mas istotu.Mne sa este neozvali naspat.
@michalus dievčatá dentálna hygiena sa študuje v Prešove a v BA, externe. Kamoška bola na prijímačkách v BA pred 2 rokmi, zobrali len tie čo mali na 100% testy, vtedy boli len z biologie asi 150 otazok (materialny ako na medicínu). Keďže tie testy spravilo na 100% viac študentov ako planovali zobrať, museli ich zobrať asi 36 (pôvodne chceli max 20).
Takže o rok pridali na prijímačky aj chémiu, rovnako náročnú ako na medicínu, aby urobili väčšie sito medzi uchádzačmi.
Potom je dentalna v Prešove, tak kraľuje docentka Kovalova (tá robí aj kurzy pre preventistky). Tá je strašiakom pre každého, ona je naozaj prísna a požaduje jej knihy aby ste vedeli naspamäť. Myslím že tam sa dá dostať ľahšie ako do BA, ale štúdium je masaker, masaker.
Štúdium si nepredstavujte že bude cez víkend v sobotu... Je to síce externé ale musíte mať veľa praxe v ambulanciach, čiže vraj treba všetok čas a dovolenku obetovať škole.
Ale dentálne hygieničky sa majú dobre, tak 2000€ v čistom zarobia určite.
@michalus ahoj...môžem sa spýtať, zistila si nejaké info?