Externé štúdium a pestúnka

zacapa
15. máj 2022

Neviem sa rozhodnúť, ak mi viete poradit, prosim, budem vdacna. Premyslam nad externym studiom, 2 rocne pedag minimum. Maly bude mat rok, ked by som zacala studium. Ide o to, ze v den studia a praxe by som musela zohnat pestunku. Neviem si to predstavit, ci to maly da s cudzim clovekom... ked idem iba na toaletu, je s manzelom a uz jaci. Nechcem sa tvarit nenahraditelnou... len neviem, ci to bude pre nho vporiadku. Nechcela by som aby jacal niekolko hodin.. pripadne by som to prelozila na buduci rok... co myslite? Dakujem🙂

elizabet173
15. máj 2022

@zacapa odložila by som to o rok, bude starší a zároveň získaš čas, kedy ho budeš postupne nechávať dlhšie a dlhšie s manželom, babkou, zoznámi sa s pestúnkou a bude zostávať aj s ňou.

zacapa
autor
15. máj 2022

@elizabet173 dakujem za nazor. Mam tu iba manzela a on casovo nemoze kvoli praci, cize jedine iba niekto cudzi..

zden_kaaa
15. máj 2022

Ahoj @zacapa, určite to vyskúšaj. Ja som to mala tiež veľmi podobné, malá bola tiež na mne nalepená, ale pekne si zvykla. Išla som na to postupne, najprv sme boli obe s opatrovateľkou, sme sa hrali všetky tri. Na ďalší raz som ich už nechala v detskej izbe samé a ja som bola v kuchyni/obývačke - malá si na mňa spomenula po vyše 50 min :D. Potom sa tie intervaly predlžovali a teraz bez problémov strávi s opatrovateľkou aj vyše troch hodín nepretžite a opatrovateľku má veľmi rada.
Opatrovateľku si kľudne vyberaj precízne, máš právo aj niektoré odmietnuť, keď ti osobne nesadnú a daj sebe aj malému čas. Deti si veľmi dobre zvykajú na nové a príjemné veci 🙂.
Držím ti palce, aby sa ti to podarilo. Je super realizovať sa aj počas materskej/rodičovskej.

diamond007
15. máj 2022

@zacapa to externé je aj sobotné. Ani vtedy nemôže?

elizabet173
15. máj 2022

@zacapa myslela som nechávať dieťa s manželom počas jeho voľna a nájsť pestúnku, keď babka nie je po ruke.

zacapa
autor
15. máj 2022

@zden_kaaa dakujem. A kolko mala vtedy, ked si zacinala s pestunkou?🙂

zacapa
autor
15. máj 2022

@diamond007 na tej skole su hodiny vo stvrtky😔

zacapa
autor
15. máj 2022

@elizabet173 aha, rozumiem👍

kacena4
15. máj 2022

moja mala cca rok ked som chodila na vysku, dohodli sme sa s mm ze v ten den ostane on na dovolenke doma s dietatom

zden_kaaa
15. máj 2022

@zacapa dcerka mala 17 mesiacov. Ročné bábo, ako tvoj syn je síce maličké, ale koľko je takých maličkých v jasličkách a zvládajú to? Určite si prihlášku daj, a skús vyskúšať tak, že budeš s malým a aj s opatrovateľkou a uvidíš, ako bude synček reagovať. Držím ti palce 🙂