Dobrý deň. Prosím Vás potrebujem poradiť. Som vyštudovaná kozmetička ale rozmýšľam že by ma bavilo pracovať s deťmi. Mám 2 vlastné staršie a chýba mi možnosť naučiť niekoho niečomu novému. Preto zamýšľam externé štúdium aby som sa tomu mohla venovať. Keďže som už staršia asi budem mať trochu problém sa učiť ale aj tak ma to stále láka. Neviete mi poradiť? Rozmýšľam nad možnosťou asistentky učiteľa alebo rovno sa stať učiteľkou. Viete mi poradiť aké štúdium je potrebné a koľko rokov je potrebné študovať? Za všetky informácie vopred ďakujem
Môžeš učiť aj s Bc. titulom v MŠ 🙂
Požiadavky na pedagogického asistenta .... https://www.minedu.sk/data/att/11187.pdf
@linduska8561 ja rozmyslam rovnako. Zacala som v 37 rokoch 2 rocne pomaturitne studium predskolska pedagogika a vychovavatelstvo. Uciva je dost, ale zatial sa mi dari robit skusky dokonca aj na jednotky, plus teda prax, ale to je ta lepsia cast studia. Ked ta to laka, urcite skus. Dva roky ubehnu rychlo. Inak u nas v triede su aj starsie ako ja 🙂
kľudne mi napíšte aj ss viem Vám s tým pomôcť 🙂
@linduska8561 a mas aspon maturitu?
Pokiaľ pôjdeš VŠ externe, rátaj +1 rok štúdia/stupeň oproti denným študentom (tzn. bc. budeš mať po 4 rokoch).
Vekom sa vôbec neriaď, som externista a mám spolužiakov aj 45+, zvládajú to super. 🙂 držím ti palce