Externé štúdium

linduska8561
28. dec 2022

Dobrý deň. Prosím Vás potrebujem poradiť. Som vyštudovaná kozmetička ale rozmýšľam že by ma bavilo pracovať s deťmi. Mám 2 vlastné staršie a chýba mi možnosť naučiť niekoho niečomu novému. Preto zamýšľam externé štúdium aby som sa tomu mohla venovať. Keďže som už staršia asi budem mať trochu problém sa učiť ale aj tak ma to stále láka. Neviete mi poradiť? Rozmýšľam nad možnosťou asistentky učiteľa alebo rovno sa stať učiteľkou. Viete mi poradiť aké štúdium je potrebné a koľko rokov je potrebné študovať? Za všetky informácie vopred ďakujem

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jackiem__
28. dec 2022

Môžeš učiť aj s Bc. titulom v MŠ 🙂

raszuz
28. dec 2022

Požiadavky na pedagogického asistenta .... https://www.minedu.sk/data/att/11187.pdf

poopsie
28. dec 2022

@jackiem__ môže si spraviť aj druhú maturitu za dva roky, ušetrí rok a nejaké peniaze

jackiem__
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mawisch
28. dec 2022

@linduska8561 ja rozmyslam rovnako. Zacala som v 37 rokoch 2 rocne pomaturitne studium predskolska pedagogika a vychovavatelstvo. Uciva je dost, ale zatial sa mi dari robit skusky dokonca aj na jednotky, plus teda prax, ale to je ta lepsia cast studia. Ked ta to laka, urcite skus. Dva roky ubehnu rychlo. Inak u nas v triede su aj starsie ako ja 🙂

jackiem__
28. dec 2022

kľudne mi napíšte aj ss viem Vám s tým pomôcť 🙂

nelca84
28. dec 2022

@linduska8561 a mas aspon maturitu?

dahlia25
2. jan 2023

Pokiaľ pôjdeš VŠ externe, rátaj +1 rok štúdia/stupeň oproti denným študentom (tzn. bc. budeš mať po 4 rokoch).
Vekom sa vôbec neriaď, som externista a mám spolužiakov aj 45+, zvládajú to super. 🙂 držím ti palce

aktiz
2. jan 2023

@dahlia25 a nebola novela o skrátení externého štúdia?

jackiem__
2. jan 2023

@aktiz áno, od tohto akademického roka 2023/2024