Externé pedagogické minimum

ewes
8. feb 2024

Ahojte prosím je tu niekto ,kto si robil pedag.minimum v Trenčíne?Chcem si ho urobiť, ale často počúvam, že sú ťažké talentovky. A teda rozmýšľam, či hľadať v Bratislave, Trnave...tam nie je potrebné robiť toľko skúšok
Ďakujem za každú odpoveď

domkakvet
8. feb 2024

@ewes na pedagogicke minimum som este nepocula, ze by sa robili talentove skusky, nemylis si to s niecim inym?

ruzoveokuliare
8. feb 2024

Hm, tiež mi to nedáva zmysel... Akú máš SŠ či VŠ? Čo chceš učiť?

ewes
autor
8. feb 2024

@domkakvet nie na stránke školy sú talentovky- telesná, hudobná, výtvarná

ewes
autor
8. feb 2024

@ruzoveokuliare mam odevnú s maturitou ,chcem byť asistentka v škole, alebo škôlke

ewes
autor
8. feb 2024

@domkakvet musíš mat prednes básne, alebo próza.Poznam jednu babu,už skončila externe minulý rok a teraz učí v škôlke, a teda sama mi povedala, že to bolo náročné.

domkakvet
8. feb 2024

@ewes to nie je pedagogicke minimum, ale odbor predskolska a elementarna pedagogika a tam sa aj robia take prijmacky ako opisujes, ale nie na pedagogickom minime, ktore sa robi az po ukonceni vysokej skoly a to druheho stupna, ak chces ucit v skolke musis studovat odbor aky som napisala a su tam prijmacky a este by tam mala byt aj hra na hudobnom nastroji, ale to uz neviem, ci to je na kazdej vyske rovnako.

ruzoveokuliare
8. feb 2024

@domkakvet v Trenčíne to je SŠ

@ewes aha, už rozumiem, takže chceš pomaturitné. Ako lepšie je škola so zameraním na pedagogického asistenta, ale toho ako pomaturitné neviem kde ponúkajú... V TN treba rátať, že naozaj treba chodievať na prax a je to v školou určený deň a v MŠ, kde majú zmluvu oni.

ewes
autor
9. feb 2024

@ruzoveokuliare ďakujem ti za tvoj čas a odpoveď 😊

ruzoveokuliare
9. feb 2024

@ewes v poriadku, teraz mi tam končí kamarátka.
Držím palce

ketrinka347
19. feb 2024

@ewes ahoj ja si teraz robim skolu pomaturitnu v Ba a od septembra budem pokarcovat tiez tam ale specku.Je to sukromna ped.skola .skus si pozriwt bez skusok

ewes
autor
20. feb 2024

@ketrinka347
písala som ti súkromne😊

simona082
11. mar 2024

@ewes ano v TN sa robia talentovky...telesná (to si uz nepamätám, čo sme robili) hudobná (spev piesne, akú som chcela), výtvarná (maľovali sme jablko na stole), tvorivá dramatika (prednes krátkeho úryvky z knihy -intonácia hlasu)..to bol rok 2016..nakoniec som išla do BA

ewes
autor
11. mar 2024

@simona082 a teba teda prijali aj do Tn?Akú si si vybrala báseň ak sa smiem spýtať?Ja som poslala prihlasku aj do BA, pre istotu ak talentovky nedám, lebo čo počúvam je to v Tn náročné urobiť, ale teda skúsim 😁

simona082
11. mar 2024

@ewes nezobrali, vtedy nás tam bolo strašne veľa, viem, že sme boli na viaceré skupiny rozdelené. Vtedy sa hovorilo, že otvárajú externe posledný rok, tak asi preto nás bolo veľa. Nakoniec som isla do BA aj som bola rada, že si spravím každý piatok výlet do BA, že nie som iba v TN aj keď popro práci to cestovanie bolo náročné 😀 Pieseň sme si vyberali samé, báseň tam boli knihy a sme si vybrali..ale takým štýlom, že keď som vošla do miestnosti tak som zobrala jednu knihu, ktorá tam bola nachystaná, sadla som si a mala som čas si vybrať úryvok z nej ktorý chcem predniesť, bola to nejaká rozprávka...zatiaľ, čo som sa ja pripravovala tak predo mnou slečna mala prednes...po nej som isla ja a medzitým zavolali niekoho na prípravu...ja som chodila na Bullovu...ty si si dala kam do BA?