Externé ošetrovateľstvo Katolícka univerzita v Ružomberku

mamaika
10. jún 2024

ahojte, chcem sa opytat ci niekto nevie ako to je s externym osetrovatelstvom, musim mat na to zdravotnicku strednu skolu ci moze byt aj ina ss? po bc som potom klasicka sestra v nemocnici? dakujem za odpovede 🙂

domi2425
10. jún 2024

@mamaika ano po Bc. si plnohodnotna sestra a konkretne v Ruzomberku nemusis mat zdravotnu strednu skolu

mamaika
autor
10. jún 2024

@domi2425 tak to je fajn, ja som tiez nic na stranke nevidela len sa mi dostala info ze po novom len zo zdravotnickrj beru

lilianka28
10. jún 2024

@mamaika
Keď ide externé Bc. štúdium, musí byť stredná zdravotnícka. Pokiaľ by išlo o denné Bc. štúdium, vtedy nemusí byť stredná zdravotnícka.
No mohlo sa to zmeniť. Preto ja by som si zavolala na študijné oddelenie, tam ti dajú presnú odpoveď.

domi2425
10. jún 2024

@mamaika ja som to riesila 9/23 a hlasili sa ludia z roznych profesii a s roznymi skolami, akurat asi len maturita je podmienkou.. dokonca aj skupiny na prax sa rozdelovali podla uz zdravotnikov a na tych co skusenosti nemaju este ziadne.. ale pokial viem tak to funguje takto len v RK, ostatne univerzity su tak ako pise @lilianka28

mamaika
autor
10. jún 2024

@domi2425 a je jedno z coho clovek zmaturoval ci musi byt biologia? a este posledna otazka, pri externom sa sem chodi aj cez tyzden ci je to cisto vikendove vyucovanie?

domi2425
10. jún 2024

@mamaika je to jedno a ono to praveze vobec nie je vikendove.. aj prax v nemocnici aj prednasky su cez tyzden a vobec nie je pravda ze na prednasky netreba chodit, niektori profesori si vraj na to velmi potrpia a musis ich mat odchodene

1ivana1996
22. jún 2024

@domi2425 zdravím, chodíš do RK na ošetrovateľstvo externe?