Ahojte, som 10 rokov po skole, nadstavb. studium som nedokoncila. Uz dlhsie zvazujem dokoncit si maturitu pori zamestnani. Som vyučený kuchar a tak ma zaujima ci ma niekto skusenost, ze ho zobrali aj na iny odbor nez vystudoval. Ako toto dialkove studium prebieha? Kedy ho profesori skusaju, ucivo si musi sam zhanat od studentov?🙏🙏🙏 Priadam si ako riadny dilino😬🙈🙈🙈 ale neviem o tom nic🙈 Kazdopadne dakujem ak mi niekto odpovie🤔
@monkka21 Ahoj, dakujem ti. Ja osobne som dost introvert, takze mam hrozu aj z z toho, ze by som si musela zhanat vsetko od studentov, tomu sa, ale tazko vyhnem pri maturitnych otazkach. Navyse neviem ako by som sa citila medzi takou mladezou.. Ty to ako zvladas?. myslim po vsetkych strankach.. Chodis len na preskusanie, alebo aj na hodiny?
@ivanah87 Ahoj, ja som odišla do zahraničia tak som strednú dokončila externe na gymnáziu v BA, mali sme tam “stretávky”, povinné boli myslím len raz-dva krát za pol roka piatok a sobotu …na pol rok test z každého predmetu, to isté aj na konci roka. Mala som tam teda aj starších spolužiakov takže pohoda. 🙂 Učivo nám dali učitelia na stretávkach, ale mali sme aj spoločnú skupinu, kde nám stále zástupca triedy učivo poslal.
@ivanah87 Ja som nakoniec začala chodit na denné študium a som rada ked vidím koľko učiva máme.Tiež som mala hrôzu z toho,že čo tam budem robit medzi deckami ,ale je to uplne v pohode.Prijali ma medzi seba a ja sa pri nich cítim mladšie 😁😁 Ono učitelia ti zadaju čo sa máš učit u nas aj posielaju prezentacie na edupage,ale nie každý učitel to tak robi.Čiže bud si sama budeš robit poznamky alebo požiadať spolužiakov o ich poznámky.Ako som ale pisala Individualne študium je dost naročné.
@simonka2000 Ahoj, dakujem. Pamatam, ze aj my sme mali 33 rocnu studentku, ale ona chodila ako sa jej dalo, byvala aj na hodinach. Vtedy mi to prislo ako ojedinelý pripad. Teraz je to asi beznejsie ako pred rokmi.
@ivanah87 so spolužiakmi nebudes veľmi v kontakte takže sa bát nemusíš.čo su u nas externý len asi 4 zo17 čo sme stretli ,že si prišli napisat test.samozrejme ked budeš mať čas možeš ist aj na hodinu normálne.ja som tiez mala strach z tohi ,že som ani nespavala ale je to v pohode.
@ivanah87 ahoj,ja chodim na nadstavbu po 14.rokoch od skončenia SŠ.Moji spolužiaci su aj tí čo chodili na iný odbor ,ale nie každa škola to dovoluje.Čo sa tyka externeho tak tam musis pracovať alebo mať važne dôvody na individualny učebny plan.Prebieha to tak ,že učitel ti zada strany dajme tomu ze polovicu učebnice na pol roka a min.2 -3 znamky musiš mat to sa dohodneš s učitelom ,že chceš prist pisat pisomku alebo odpovedať.Individual je ale dost naročný aspon u nas na škole.