Ahojte, nájde sa tu niekto, kto študuje, študoval tento odbor v týchto mestách? Pripadne aj denné štúdium. Potrebovala by som sa niečo poradiť. Dakujem
@simona20201309 Chcela by som si dokončiť v RK, externe Mgr špeciálnu pedagogiku, nakoľko v Levoči to nie je možné. Tam mam urobený Bc ešte v roku 2011.Vieš mi prosím napísať, ako si ty vnímala štúdium v RK? Bolo to veľmi náročné? Mam kamarátku, ktorá si robila rozširujúce SP ale čo som pozerala materiály, nie je to až tak dopodrobna, preto mam kus obavy, keďže som mimo školy už toľko rokov, ci ten Mgr vôbec dám.deti, práca... . Ale som naozaj odhodlaná urobiť všetko preto, aby sa mi to podarilo. Spomínaš si koľko asi predmetov ste mali v jednom semestri? Na Bc toho bolo dosť, no zdá sa mi, že na Mgr toho býva menej. Ja som zvažovala aj BA, ale tam to berú najprísnejšie a musím robiť rozdielove skúšky až z 3 predmetov, co ma odrádza. Ja sa obávam tej dochádzky do RK ci naozaj musím chodiť každé piatky, lebo šéfka mi narovinu povedala, že za každú absenciu mi to strhne z platu, lebo nepotrebujem to k terajšej profesii. Tak som z toho hotová, ale chcem to aj tak skúsiť. Dúfam, že sa budem vedieť dohodnúť s vyučujúcimi, že nemusím chodiť každé piatky. Za každú radu ti vopred ďakujem.
Ja som študovala v Prešove, nie v RK. Ale počula som, že v RK je to oveľa oveľa jednoduchšie a ja si to ešte jednoduchšie neviem predstaviť. Záleží od toho, či si z praxe. Pretože ja som 90% čerpala z praxe. Je to oveľa jednoduchšie ako pre tie, ktoré pracujú úplne v inej sfére. Tým, že som stihla 3r Mgr externé, tak sa nám to učivo natiahlo a mali sme malo predmetov v semestri. Už si to neviem pozrieť koľko presne, ale okolo 5predmetov aj s praxou. Určite sa to dá zvládnuť. Na externých študentov niektorí učitelia berú ohľad (nie vsetci). Takže naozaj záleží, či to bude 2r alebo 3r štúdium. Od toho bude závisieť aj počet predmetov. Dohodnúť sa s vyučujúcimi neviem.... skôr by som si potom zistila na konkrétnej skole, kde si to , mozes" dovoliť neprísť, a ku komu radšej chod. Nám to vedeli dat niektorí poriadne vyzrat, keď sme neboli na prednáške.
Ono sa to možno zdá, ale.ked sa ti to rozpocita na tie tri mesiace, tak je to par piatkov (nevyjde ti to každý piatok)
Urcite sa to dá zvládnuť.
Vlastne spomínam ze tých 5predmetov bolo až v 3r. Ale aj tak ich nebolo veľa.
Možno 7...8...9? Aj s praxou.
@simona20201309 kde si pred štúdiom pracovala? V klasickej skolke ci špeciálnej?
Pracujem v klasickej.
@simona20201309 Ahoj, študovala si Špeciálnu pedagogiku v Prešove?
@zikaa kľudne sa pýtaj