Ahojte, mala by som otázku k ľuďom, ktorí študovali/študujú externé, je to extra ťažké alebo da sa to zvládnuť popri robote keď so zamestnávateľom sa viem dohodnúť?
Chystam sa na ekonomickú univerzitu v BA a dosť som vystrašená, že čo ma čaká
studovala som dva roky Ing. externe na ekonomickej v KE popri full time, skola mala blokovu vyucbu v sobotu. Za mna to tazke nebolo, pre mna to bol vysmech skolstvu kde bolo krasne vidno ze ked zaplatis - dostanes vsetko. Nevravim ze sa netrebalo ucit, ale oproti Bc. Ktore som studovala v zahranici to bol fakt "zaplateny titul". Ale trebalo mat pevnu disciplinu trochu, kedze okrem skoly boli aj ine povinnosti, nedalo sa do nekonecna odkladat napisanie seminarky "na zajtra" a pod. Za mna to bolo ok, jedine co lutujem ze som aj bc. nestudovala popri praci, ked sa na to spatne pozriem, tie 3 roky na dennom bol strateny cas (pekny, studentsky, to ano, ale z hladiska pripravy na buducnost strateny, ak neratame ten diplom no...)
@ana199 Ja som študovala predškolskú a elementárnu takto popri práci. Za mňa externé mi viac vyhovovalo, keďže do školy sme chodievali piatky a soboty ako byť každý deň.... Len to bolo trochu náročné, keďže som robievala 12tky nočné, takže som sa učila iba v robote cez nočné. Co sa týka zamestnávateľa, nemala som problém, keďže dochádzku som si sama robila tak som si vždy dala voľno na víkend a nebol problém. Dá sa to zvládnuť popri práci keď sa chce, ale najlepšie popri takej, kde robíš iba denky a nie na smeny, lebo ptoom je to ťažké... Teraz sa vraciam znovu do školy a opäť na externé, ale na iný odbor už a s tým, že som na RD, takže mi to viac bude vyhovovať, keďže nebudem vkuse unavená narobena a viem si omnoho viac času nájsť na štúdium.
@ana199 pokiaľ sa vieš so zamestnávateľom dohodnúť, je to brutálna výhoda... Ja som tak tiež študovala, veľakrát to bolo o drzku, ale keď máš k tomu pozitívny prístup, dá sa to zvládnuť...