Existuje kurz predškolskej pedagogiky?

kristina651
20. nov 2022

Ahojte,
mám ukončenú Obchodnú akadémiu, momentálne som evidovaná na ÚP, predtým som bola na rodičovskej dovolenke. Zamýšľam sa nad myšlienkou, že by som sa v budúcnosti chcela skúsiť venovať predškolskej pedagogike. Vie mi niekto poradiť či existuje nejaký kurz alebo je potrebné si urobiť VŠ? Viem, že je potrebné mať aspoň 1 hudobný nástroj a to ja neviem vôbec žiadny.

dagmarovita
20. nov 2022

@kristina651 existuju aj kurzy aj škola samozrejme ale ten nastroj sa mozes zacat ucit,zvykli sa pistalku, harmoniku tú velkú par pesniciek, aj kreslit sa ucili pred prijmackami, to uz pozeraj kde sa to u koho naucis

katkine_terapie
21. nov 2022

@kristina651 ak sa bavime o tom, ze chces ucit v MŠ (predskolska pedagogika), tak 2 rocne pomaturitne studiu na Strednej pedagogickej skole/Pedagogickej akademii alebo VŠ v odbore predskolska pedagogika. Ziadny kurz na to nie je. Nastroj sa naucis.

diaalex
21. nov 2022

@kristina651 moja bývala svokra je ucitelka v mš, vie zahrať 1 pesničku na klavíri a koniec. Počas skúšky na VŠ (riadne predmet mala nejaký, chodila externe) tam mala spolužiačky, ktoré ani tú 1 pesničku sa nevedeli naučiť a skúšajúci ich aj tak pustili, že veď to aj tak nepotrebujú. Takže si myslím, že týmto sa určite netráp 😉

veronika3110
21. nov 2022

@kristina651 kurz určite neexistuje… minimum čo treba je to 2 ročne pomaturitné štúdium.. poviem ti že na strednej škole, resp. tom pomaturitnom to je s nástrojom horšie… nemusíš vedieť hrať ale tam na tom bazírujú viac ako na VS.. nehovoriac o tom, že plat len s pomaturitnym bude dosť nízky.. čistá mzda bez nejskeho príplatku za prax a pod. ti vyjde na 590€, takze s VŠ sa síce dlhšie natrapis, ale zarobíš lepsie, aj keď to aj tak nie je až taka sláva… ale aspoň niečo..

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina651
autor
23. nov 2022

@uprimnazienka pri dieťaťu je asi určite praktickejšie externé štúdium, pri dennom by to bolo obtiažnejšie. Len som niekde čítala, že externé štúdium funguje 40/60 .. 40% ťa naučia v škole a zvyšok si naštudovať z iných zdrojov.

veronika3110
23. nov 2022

@kristina651 záleží od učiteľov.. niektorí ti dajú komplet skriptá, niektorí, najmä starí profesori sú stará škola a dajú len zdroj 😁 ja už študujem externe 6. rok a takto naštudovať z kníh podľa téz sme mali len 1x

kvetinka75
23. nov 2022

@kristina651 ja som študovala externe zdravotku a tiež nám bolo povedané niečo v škole a vačšiu časť samoštúdium, takže áno, externé sa tak berie. Ale nie že z iných zdrojov, z učebníc, čo sme mali. Sama si prečítať, naštudovať.

poopsie
23. nov 2022

Ja ti odporúčam najprv si spraviť strednú pptom vysokú a potom môžeš aj atestaciu, ak ti bude chutiť.... Len vieš bez toho aby si to v reáli nevyskúšala, ťažko hodnotiť, či by si to naozaj chcela robiť... Ja som sa v tom našla, ale to som zistila až pri praxi, preto mi príde logickejsie menej obetovať strednej škole a zistiť či to je to čo chceš robiť... Záleží aj od lokality, či si zriaďovateľ môže dovoliť VŠ pedagóga alebo uprednostnia radšej len so SŠ

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina651
autor
23. nov 2022

@uprimnazienka ešte jedna otázka, predmet matematika a štatistika v prvých ročníkoch sú že? Deriváty a pravdepodobnosť sú pre mňa nonsens 🙈