Erazmus na vysokej škole

19. aug 2024

Som študentkou medicíny v Košiciach. Chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosť s erazmusom. Vybrali ma, chcem ísť do Prahy na Karlovu. Máte niekto také skúsenosti? Neviem sa rozhodnúť. Aj chcem ísť ale bojím sa o financie, ubytko a či nebudem musieť potom dorábať skúšky..

lila246
19. aug 2024

Zisti si, ci skola kam chces ist poskytuje internaty. Tym dokazes dost usetrit, ked nebudes musiet hladat izbu/spolubyvanie na vlastnu past. Na erazmus dostanes prispevok, mesacne to vychadza zda sa mi okolo 600€, to si zisti presnejsie sama (niekde sa k tomu na stranke skoly urcite doklikas, popripade kontaktuj niekoho kto ma na starosti erazmus za vasu skolu). Co sa tyka dorabania skusok, je to znova individualne - pokial budes mat v prahe rovnake predmety ako by si mala v KE, tak by ti ich mali uznat bez dorabania nejakych skusok. Nevies sa spojit s niekym starsim z tvojej skoly, co absolvoval erazmus? Urcite taki ludia su, drzim palce

autor
19. aug 2024

@lila246 ďakujem, mesačný grant je 607€ len som nepochopila či to mi ostáva napríklad na ubytko alebo či to je na štúdium. Snažím sa k niekomu dopátrať kto už bol ale celkom malo ľudí zo školy poznám. Preto som aj napísala tu.

lila246
19. aug 2024

Dostanes 607eur a je na tebe ako ich minies. Mozes spat pod mostom a vsetky peniaze prepit, alebo si mozes najst izbu za 500 eur a zo zvysku sa stravovat. Je len na tebe ako s peniazmi nalozis, dolezite je len splnit pocet kreditov ktore musis splnit (u nas to bolo 18 za semester), pokial by si nesplnila ten pocet kreditov tak cast penazi musis vratit, ked ale ziskas potrebny pocet kreditov, peniaze su len a len tvoje a je na tebe co s nimi urobis. Statne skoly v Cesku su neplatene rovnako ako aj na Slovensku, takze nic ako školne neriesis 🙂

autor
19. aug 2024

@lila246 super ďakujem 🙂