Dobrý deň, dostala som sa na tieto dva odbory a momentálne sa neviem rozhodnúť, že kam mam ísť. Ak je tu niekto, kto má skúsenosti, vedeli by ste mi prosím poradiť?
Keď som bola menšia vždy som chcela ísť na pravo a robiť niečo s tým, no neskôr na gympli ma až tak dejepis nebavil a radšej som mala logické predmety ako matiku, ale vždy ma bavila aj obn, geografia, preto som si povedala, že možno ani ta ekonomia nie je zla, navyše je to v podstate náuka o správaní ľudí a na prijimacky ma celkom bavilo sa učiť. Nečakala som, že má zoberu na oba odbory a teraz sa neviem rozhodnúť. Na tej aplikovanej ekonomii je zas veľa matiky - to beriem ale ako výhodu pre mňa, keďže som z nej aj maturovala. Co sa týka budúcnosti neviem ešte, čo presne by som chcela robiť. Za každú radu budem vďačná🙂
pravo je citanie zmluv, paragrafov, je zlozite paragrafom rozumiet, ale aj napisat zmluvu. Pravnici vo firmach maju deadliny, robia nadcasy, lebo musia dokoncit zmluvy na cas. Pozitiva neviem pozdielat. mozno v statnej sprave je pomalsie tempo.
ekonomia je variabilna, je tolko odborov a moznosti, uplatnenie vsade a vzdy.
zavisi co chces, co ta bavi, ci mas ambicie.
financie, bankovnictvo je istota. je to variabilny odbor.
aplikovana ekonomia znie zaujimavo, ale v zivotopise bude tazko citatelna.
ludske zdroje a verejne politiky nie su atraktivne programy. podla mna tam skoncia neuspesni kandidati.
@anavianavi jo, chápem, ale to rozmýšľam, ze by bolo dobre, že z toho odboru ekonomia a pravo môžem ísť bez prijímačom na ing aj len na ekonómiu, ale neviem teda...
@anavianavi áno áno, ľudské zdroje ani nič podobné som nechcela, jedine ta aplikovana, tak ešte si to premyslím a uvidíme
https://nhf.euba.sk/uchadzaci-o-studium/studijn... tu sa dá pozrieť približný opis študijných programov