Ahojte, syn sa rozhoduje medzi týmto odborom a studioum čistej ekonomie. Co by ste odporučili viac? Zatiaľ sme naklonení viac do tej ekonomie a práva, keďže nám to príde také, že bude mať viac možností, ale na druhej strane nepoznáme nikoho, kto by to študoval, takže nevieme posúdiť úplne kvalitu
Vždy je lepšie študovať jednu oblasť , aby bol “odborník” v jednej oblasti. Takto ani právo ani ekonómiu nebude vedieť. A potom si hľadať prácu v tej oblasti čo vyštudoval. Ani absolventi prava alebo ekonomie Nie sú nejaki odborníci hneď po škole, ale ako absolvent len prava bude mat viac možnosti koncipient u advokátov, notárov, exekútorov, na súde robiť ale s odborom ekonómiou a pravom ho asi nezamestnaju podľa mna. Ale ako píše vyššie právnikov je veľa, išla by som len na ekonómiu, po čas školy do zahraničia, naucit sa perfektne jazyk atd..
@henikap123
@andreakotesova vďaka baby, my sme premýšľali, že keby chxel robit obchodné právo mal by to možno lepšie ako čisté pravo, ale tak vyzerá to, že možno predsa len pôjde na čistú eko
Pravo je podla mna viac ako ekonomia. Ekonomicke smery mozes praktizovat i bez vysky. Osobne poznam dokonca veducich, kt.vystudovali nieco s elektronikou a technikou a robia v ekonomickom smere.
Ale pravnika bez skoly nemozes robit.
Ale na obchodné právo stačí vedieť podstate obchodný zákonník a plus ešte iné zákony. Ale ekonómiu( možno niečo ale veľmi malo predmetov) až tak nevyužije v obchodnom práve.
Keby som sa druhýkrát narodila idem študovať IT smer. 🙂 možno je to ťažké, tak potom hľadať kombináciu IT smer a ekonómiu.
Lebo aj ekonómov je veľa. Pozerala by som sa na to, že keď skončí školu kde si bude hľadať prácu. Keď pozriete so synom profesiu.sk a dáte si vyhľadať ekonóma tak mám pocit že skôr chcú účtovníkov s praxou. Ako takeho ekonóma nehľadajú, to už skôr právnika budú hľadať.
@henikap123 tak co sme pozerali nejaké štatistiky, tak to vyzerá ze absolventi sa celkom v pohode uplatnenia, čo sa týka tej ekonomie, ale na ekonómiu sme nič nenašli... ešte sme aj počuli že by sa s tou ekonomiku a právom v pohode mohol v korporátnych uplatniť, ak by teda vedel jazyky
@henikap123 inak dostal sa aj na dáta science v ekonomii, ale zas, čo ma kamarátov starších na informácie ho od toho odhivarali, že ta kombinácia zevraj nie je moc dobra, že buď čisto informu alebo ekonomiu
Aha Asi tiež buď jedno alebo druhé, kombinácia s IT nie je dobrá. Ale tak je malo ITckarov, keď som minule pozerala nejaký rebríček najžiadanejšich povolaní (okrem manuálnych prac) že možno by to že má nejakú znalosť informatiky bolo veľké plus, napríklad pre analytikov.
Áno v tých veľkých firmách mám niekedy pocit že je jedno akú máš školu, hlavne že vies perfektne jazyky a ostatne tá naučia.
Neviem aké sú predmety na odbore ekonómia a právo či tam nebude tak malo prava, že ho nebude vedieť ani v praxi použiť.ja by som šla radšej ekonómiu študovať, ucila sa jazyky počas školy, išla na Erazmus do zahraničia…ale nemyslím si že sa lepšie uplatní s ekon.a pravom, lebo buď hľadajú právnika alebo ekonoma. Ako právnik nebude vedieť z tej školy veľa (obchodné právo no neviem či skôr nezamestnajú absolventa právnickej fakulty).
Švagor vyštudoval oba odbory na VŠ a je z neho daňový poradca/"účtovník". Právnikov je už naozaj mnoho... ja som za ekonómiu.