Zdravím, ja by som sa chcela opýtať, či niekto nemá náhodou nejakú skúsenosť ohľadom učiteľstva. Konkrétne dvojodborové učiteľstvo. Ako to je s uplatnením? Dá sa ľahko nájsť práca alebo tam funguje nejaké to dohadzovanie miest? Lebo aj keď si pozriem inzeráty ohľadom učiteľ tak nič moc tam nie je takže neviem ako to vlastne chodí a nepoznám nikoho kto by vedel.
Ďakujem
máme v rodine učiteľov - biológa, slovenčinárku, angličtinárku - a nikto nemal problém nájsť si prácu... práveže školy o nich bojovali, aby vôbec išli učiť, keďže zvažovali rôzne možnosti.. jedna (angličtinárka) sa nakoniec na učenie vykašľala a robí administratívu v nejakej medzinárodnej firme
@panelacikova jaj no hej tak ja som na východe som a kombináciu biológia a anj :D
@edith267 ako píšem, záleží od regiónu. niekde ich môže byť prebytok, niekde nedostatok. ANJ bude žiadaná vždy, tam by som sa o prácu nebála. no a BIO? to už závisí naozaj od toho, koľko vyštudovaných biológov učiteľov v okolí máš 🙂 v každom prípade ak by nastala tlačenka, musí ísť o tlačenku naozaj kvalifikovanú. to znamená, že nemôžu uprednostniť človeka, ktorý vyštudoval SJL na učenie BIO, ak dostanú žiadosť od teba a ty máš vyštudovanú BIO, rozumieš asi, ako to myslím. čiže jedine, ak budete na konkrétne miesto viacerí s rovnakou kvalifikáciou, vtedy môže uprednostniť tlačenku. inak musí ísť vedenie podľa istých štandardov pri prijímaní zamestnanca.
@panelacikova jasné rozumiem tak ešte nemám skončenú školu ale som pozerala na profesií a na istp, že aké sú voľné miesta pre učiteľov a nič moc ale tak kým skončím tak dovtedy možno bude :D to ja len tak priebežne
@edith267 uisťujem ťa, že nebudeš mať problém s nájdením si práce... učiteľov je málo a mladí ľudia nemajú až taký záujem ísť učiť, keďže tie platy sú fakt dosť zlé... však si pozisťuj na školách v okolí, aký je tam stav a či im chýbajú učitelia.. moja sesternica mala už v 3.ročníku na výške ponuku zo svojho gymnázia, aby tam išla učiť po škole, lebo mali dlhodobý problém s nájdením a udržaním učiteľov...
Dvojkombinácia nie je vôbec problém, ide o to, aké 2 predmety skombinuješ. Pokiaľ etiku a pedagogiku, prípade etiku a občiansku, stávaš sa prakticky nezamestnateľnou. &treba racionálne vyberať také predmety, kde sa dá uväzok vykryť, teda nie je to jednohodinovka v ročníku. Biológia je zvyyčajne jedno max dvojhodinovka, ale s angličtinou to vykryješ. Ideál v súčasnosti informatika, fyzika, matematika.
@majkappp No šak toto že tieto sú najžiadanejšie lebo to málo ľudí vie a študuje potom ako učiteľstvo :D ja skôr cudzí jazyk a bio max chémia ostatné by bolo asi trápenie a plus tieto ma aj bavia takže mám chuť sa vzdelávať a zaujímať sa o túto oblasť že nie som len nabifliť sa a hotovo 🙂
@edith267 ak máš v kombinácii ANJ, tak problem mat nebudes....na edujobs nie je cela ponuka, treba posielat rad radom ziadosti do vsetkych skol v okoli, ja ked som po skole hladala miesto, tak som rozposlala skoro 100 ziadostí do 2 velkych okresov (vratane dedin).....
@sorciera24 dobre ďakujem veľmi mi to pomohlo 🙂
@edith267 Aspoň že máš tú ANJ, je potrebné rozposlať životopisy na všetky školy v okolí. Neriešiť len inzeráty. Tiež som to tak kedysi urobila.
Ja mám aprobáciu MAT - SJL a nikdy nebol problém, mala som vždy na výber.
@edith267 veľmi to závisí od regiónu, ale i od vyštudovaného predmetu. napríklad v mojom širokom okolí je prebytok biológov, geografov. ale nedostatok matematikárov, fyzikárov....