Dve vysoké školy a materstvo

rolinka28
1. júl 2024

Ahojte,
ukončila som externe bakalarsky stupen studia. 🙂 som tehotna a urcite budem v studiu pokracovat aj nadalej, ale chcela by som sa spytat vas - skusenejsich. 🙂 rozmyslala som, ze by som si dala prihlasku este na DPS, myslite, ze by sa to dalo zvladnut?
Na hlavnu skolu - budem mat urcite vypomoc od rodicov, svokrovcov.
Dakujem 🙂

henikap123
1. júl 2024

@rolinka28 ja som študovala externe a mala som co robiť, nemusela som chodit do školy, výučba bola z domu. Neuzila som si to materstvo. Bola som nevyspata keď sa narodilo. Ale mala som dobre dieťa ktoré neplakalo často. Nevieš aké budeš mat ty bábätko. Veľa mamičiek ktoré sa nemusía ucit majú čo robiť s jedným dieťatkom.
Ale Skúsiť môžeš a keď tak necháš DPS. Ale zase keď začneš pracovať a budeš mat deti ktoré budú väčšie a budeš sa im musieť venovať, bude ťažšie študovať ako keď si teraz na materskej. Takze radšej teraz.

rolinka28
autor
1. júl 2024

@henikap123 dakujem velmi pekne za radu. 🙂

kikuska872
1. júl 2024

@rolinka28 ja som študovala denné štúdium pri dvoch deťoch ( počas štátnic - tretie v brušku). Určite sa dá zvládnuť . Pokiaľ máš oporu v manželovi, tak to určite zvládneš. Ja som mala náročnejšie štúdium, okrem teórie aj 2300h praxe. Tisíc krát som chcela skončiť, ale nakoniec som to zvládla🌹 prajem veľa veľa šťastia

ptvw
1. júl 2024

@kikuska872 fiha klobúk dolu co si vyštudovala? A to si mala prax vlastne trištvrte roka tým pádom ci? Medicína?

kikuska872
1. júl 2024

@ptvw študovala som ošetrovateľstvo (sestru) . Prax bola rozdelená , čiže celé tri roky štúdia neustále niekde na oddelení ( aj letné "prázdniny"). Mala som síce na rok prerušené štúdium ( kôli druhému tehotenstvu), ale aj tak to bol občas záhul 😅... ale ak človek chce , verím tomu, že zvládne všetko. Samozrejme už ako som písala vyššie , bez pomoci manžela by som to nezvládla. Aj vďaka jeho zamestnaniu sa nám dalo takto kombinovať ( ťahá 24h služby).

rolinka28
autor
1. júl 2024

@kikuska872 Jeej, dakujem velmi pekne za povzbudive slova! 🍀 a klobuk dole ako si to zvladla. 🤩

pomaranc24
2. júl 2024

Záleží aj, čo chceš študovať. Určite sa to dá. Ja som chcela PhD, ale po roku som to nechala. Skúšky problém neboli, ale nemala som čas na vlastný výskum (začínala som s polročným dieťatkom) - musela by som dochádzať 200 km

karolinakr
2. júl 2024

jedna teta si robila titul s dvomi detmi, do rana sa učila, cez den zas deti, hovori, že nevie, ako to zvladla, ale ja viem ako---mladosť..teraz to daš, s vekom ide slabost a choroby

daniela1911
2. júl 2024

Mám VŠ pred dieťaťom. A doteraz “ľutujem” že som si nepodala prihlášku na ďalšiu VŠ keď mala dcéra cca pol roka, vypukol covid…. Áno učivo bolo rovnaké, ale bolo viac domácich úloh a prac ako osobných účastí v škole. Možno by mi stacil Bc - pre osobný rozvoj a uspkojenie 😀 prácu mám stále rovnaku.
Tym ti chcem povedať, že si mladá a ver, pri malom dieťati sa dá zvládnuť viac ako potom v kolotoči so škôlkárom. Držím ti palce!