Ahojte, obraciam sa na žienky, ktoré si robili doplnkové pedagogické štúdium s otázkou - čo vám to dalo ?
Ide o to, že idem na doktorandské štúdium a môj dlhodobý plán je zostať pôsobiť na univezite vo výskume a učiť, takže z hľadiska kvalifikácie DPŠ nepotrebujem, na ZŠ alebo SŠ sa učiť nechystám. Avšak učenie ma baví a chcela by som učiť dobre, preto ma zaujíma aj DPŠ - či ma v tomto smere posunie alebo len stratím čas, energiu a peniaze a do praxe mi to nič nedá (s prácou s deťmi už mám skúsenosti, od škôlkárov až po stredoškolákov + vysokoškolákov doučujem a ohlasy sú pozitívne ..ale vždy je čo zlepšiť, preto nad tým rozmýšľam, mám k tomu vzťah). Počula som už rozdielne názory, ale iba od pár ľudí, ktorých poznám, takže ma zaujímajú aj vaše skúsenosti 🙂 ďakujem
Ja mam DPS lebo chcem ucit na SS/ZS a mala som spoluziaka co si robil pritom aj doktorat, pre istotu. Ak nechces ucit na ZS a SS, myslim ze je to pre teba bezpredmetne, robila by som si to len kvoli tomu aby som mohla do praxe, urcite nie kvoli nejakym vedomostiam navyse, zbytocne.
Rozhodni sa podla toho, co by si robila, kedy ta nenechali na fakulte, alebo ti casom nepredlzili zmluvu. Lebo aj to sa moze stat. Zazila som zmenu vedenia, kde polovici fakulty nepredlzili zmluvy. Sla by si ucit na ZŠ alebo SŠ, alebo nie. Ak ano, tak si dorob DPŠ, myslim, ze je to uplne zvladnutelne popri doktorate 😊
Este som chcela uviezt priklad mojej kamosky - urobila si DPS, ale tiez chcela posobit iba na VS. Po par rokoch zistila, ze financne nic moc a sla robit do sukromnej firmy. Potom prisla materska, jedna, dve a vypoved. Este jedna materska a necakane aj stvrta. Tak zacala ucit fyziku na ZS - lebo casovo jej to vyhovuje a manzel zaraba dobre. Hovorila, ze by nikdy v zivote nepovedala, ze ONA bude ucit na ZS.
Ďakujem krásne za všetky názory 😊 aspoň viem, že čo sa týka vedomostí sa nemusím naháňať a ponáhľať kvôli výučbe už počas doktorátu a raz sa asi do toho pustím, lebo kto vie čo bude, ale až keď budem mať viac ušetrené a školné mi nenarobí prievan v rozpočte 😊
@simsalabim toto je pravda. Ja som dochadzala do prace cca hodku tam a hodku spat. A veru.... neviem si predstavit, ze po 3 drobcovi by som sa mala vratit k dochadzaniu a asi si popozeram daku ZŠ v okoli, nech mozem byt poobede s detmi. Skolku mame az do pol 4, takze dochadzanie je nerealne. Ked bude mat najmladsi 10, tak sa skusim vratit, ale kto vie, ci budu mat zaujem o taku dochodkynu 🤣🙈
Myslím si, že je to hlavne o ľuďoch. Skús sa popýtať starších, čo už dpš na škole, kam by si išla skončili alebo tam chodia. Ak nepotrebuješ papier a tvojou motiváciou je získať zručnosti, ako dobre učiť, myslím si, že sú aj efektívnejšie a príjemnejšie spôsoby ako dpška.
Ja som si DPS urobila popri doktorate, lebo clovek nikdy nevie, kde skonci. V podstate mi to skoro nic nedalo, okrem toho papiera. Ake urobila by som si ho znovu.