Doučovanie poľského jazyka

silviaom
27. mar 2018

Ahojte mamičky, som z Považskej Bystrice a hľadám niekoho, kto by ma doučoval poľský jazyk. Nenájde sa tu niekto?

rybka80
27. mar 2018

Stiahni si nejake polske filmy, uvidis ako sa rychlo naucis. Ja zijem v zahranici, a je tu vela poliakov. Nevedela som po polsky ani slovo, ale pocuvala som , Najprv som s nimi komunikovala anglickya o par mesiacov som sa dohovorila bez problemov po polsky s nimi. Pisat neviem dobre po polsky , ale citat a rozpravat ano.

silviaom
autor
27. mar 2018

@rybka80 Ano možem skúsiť kukať nejaké filmy alebo rozprávky. To by mi mohlo pomôcť. Ďakujem za radu.

rybka80
27. mar 2018

Niekedy je to sranda lebo su slova ktore maju rovnake ako my, ale iny vyznam . Napr panna je u nich slobodna zena, meszkanie (meškanie) je byvanie, droga je cesta, czerstwy( citaj čerstvy) je stary stuchnuty ..a podobne.. A preco si sa vlastne rozhodla ucit po polsky?

janhe
27. mar 2018

Polstinu sa naucis rychlo ja som za dve mesiace v uk vedela plynulo polsky

silviaom
autor
27. mar 2018

@rybka80 potrebujem to kvôli práci. Budem musieť rozpravat a aj písať.

silviaom
autor
27. mar 2018

@janhe tak to dúfam, potrebujem to vedieť rýchlo kvôli práci

lea1989
27. mar 2018

Poľský nie je ťažko. Ja som sa ho rýchlo naučila keď som žila v Holandsku a ešte lepšie keď som mala chlapa poliaka a chvíľu som žila v Poľsku. Naozaj majú dosť podobných slov, stačí len počúvať a nalepí sa to na teba, aj tie filmy pomáhajú, piesne.

silviaom
autor
27. mar 2018

@lea1989 Našla som si na nete aj poľštinu pre samoukov. Aj to je celkom dobré. A objednala som si aj knižky - konverzáciu a gramatiku.

lea1989
27. mar 2018

@silviaom no jasné aj to pomôže 🙂 ak by čosi napíš keď budem vedieť rada pomôžem 🙂😉

rybka80
27. mar 2018

Drzim palce , uvidis ze to pojde rychlo. Daj potom vediet ako to ide ☺ . Napr u nas aj v praci mame polky aj slovensky, cesky, a ked sa bavime slovenky spolu, uz sme tak zblbnute z tej polstiny, ze aj medzi sebou zacneme po polsky😂😂😂. Fakt to sa velmi rychlo nalepi na teba.

silviaom
autor
27. mar 2018

@rybka80 Ďakujem, dám vedieť ako pokračujem. Dúfam aj ja, že mi to pôjde rýchlo. Budem sa snažiť.

silviaom
autor
27. mar 2018

@lea1989 Jasne, ak by som niečo potrebovala napíšem. Ďakujem za ochotu. Budem sa tomu intenzívne venovať.