Ahojte mamičky, som z Považskej Bystrice a hľadám niekoho, kto by ma doučoval poľský jazyk. Nenájde sa tu niekto?
Niekedy je to sranda lebo su slova ktore maju rovnake ako my, ale iny vyznam . Napr panna je u nich slobodna zena, meszkanie (meškanie) je byvanie, droga je cesta, czerstwy( citaj čerstvy) je stary stuchnuty ..a podobne.. A preco si sa vlastne rozhodla ucit po polsky?
Polstinu sa naucis rychlo ja som za dve mesiace v uk vedela plynulo polsky
Poľský nie je ťažko. Ja som sa ho rýchlo naučila keď som žila v Holandsku a ešte lepšie keď som mala chlapa poliaka a chvíľu som žila v Poľsku. Naozaj majú dosť podobných slov, stačí len počúvať a nalepí sa to na teba, aj tie filmy pomáhajú, piesne.
Drzim palce , uvidis ze to pojde rychlo. Daj potom vediet ako to ide ☺ . Napr u nas aj v praci mame polky aj slovensky, cesky, a ked sa bavime slovenky spolu, uz sme tak zblbnute z tej polstiny, ze aj medzi sebou zacneme po polsky😂😂😂. Fakt to sa velmi rychlo nalepi na teba.
Stiahni si nejake polske filmy, uvidis ako sa rychlo naucis. Ja zijem v zahranici, a je tu vela poliakov. Nevedela som po polsky ani slovo, ale pocuvala som , Najprv som s nimi komunikovala anglickya o par mesiacov som sa dohovorila bez problemov po polsky s nimi. Pisat neviem dobre po polsky , ale citat a rozpravat ano.