Dostali ste sa na vysokú školu aj so zlými známkami?

30. jún 2023

Dostali ste sa na výšku aj zo zlými známkami (3,4)?

janai1
30. jún 2023

Na VŠ treba hlavne spraviť prijímačky a udržať sa tam. Väčšina škôl naberie žiakov a po 1. semestri 50% vyhodí

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2023

Teraz uz na mnohych VS nerobia vyber, ale nabor, takze nie je problem sa dostat. Otazka je, ze k comu to vlastne je. V predmetoch, ktore suvisia s VS, ktoru chces studovat, si na tom ako? Ak Ti tie idu na 3-4, tak potom to asi nie je spravna volba. Ak mas z nich lepsie znamky, tak potom to nevadi. Aj ked teda, znamky casto nic neznamenaju.

anjelicek26
30. jún 2023

Aku vysku? Vacsina stavia na prijimackach a potom az priemer... Navyse dostat sa je vec jedna, preliezt vobec prvy rocnik vec druha... jedna vec je sukromna vysoka skola, ktora je na smiech, co sa tyka kriterii prijatia a aj obsahu - ale vo vysledku vacsina tych ludi, co tam skonci, v obore nerobi a nijako ich to v zivote neposunulo (prosim baby neukamenujte ma to, ale vsetkych, co poznam, to tak je... ano subjektivny nazor jasne).

S coho mas zle znamky a co chces ist studovat? Ked mas ten predmet za 3-4 tak to na vyske nema zmysel... ked mas 3-4 zo slovencina-nemcina a napriklad matiku fyziku za 1 a ides studovat fyziku, je to uplne o niecom inom...

marianarem
30. jún 2023

Ja ucim na VS, prijimacky zial uz niekolko rokov nemame, takze kludne aj so stvorkami. Ale teda ak su tie stvorky napr. z matematiky, tak sa taky clovek u nas vacsinou neudrzi, musel by velmi zamakat, aby zvladol niektore skusky. Hoci kazdym rokom sa bohuzial aj znizuje obtiaznost uciva, aj tak je to pre stvorkara prilis narocne. Ak by to bola stvorka z nemciny tak v pohode.

79viktoria79
30. jún 2023

väčšina Vysokých škôl už prijímačky nemá,ale berú podľa priemeru známok,a teda záleží z akých predmetov máš zle známky

milanemila
30. jún 2023

Na moju VS robili vsetci prijimacky, nikto neriesil znamky. Ak ale niekto ma na strednej 3,4 tak si myslim, ze nema na vysokej skole co robit 🤷🏼‍♀️
Ved si pozri ake su podmienky na VS, kt ta zaujimaju.

79viktoria79
1. júl 2023

@milanemila to bolo tento rok? lebo syna zobrali na 2 VS bez prijímačiek, ale on mal dobre znamky

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2023

@79viktoria79 Este stale su VS, na ktore robia prijimacky vsetci, bez ohladu na vysledky zo SS.

meringe70
1. júl 2023

Z fyziky a chémie som mala na strednej 3,4 ale na VŠ má prijali, lebo z predmetov ktoré som na môj odbor potrebovala (anj, odborné predmety) som mala 1.

sajmonka_1216
1. júl 2023

ja nie, ale moje spolužiačky veru áno... katolícka v RK... človek sa nestačil čudovať....
prijímačky sa nerobili, brali podľa známok, o to väčšie prekvapenie to bolo...

stanulienkat
1. júl 2023

@marianarem To je strašne smutné. Za mojich čias chodili na vysokú školu jednotkári, maximálne dvojkári. V dnešnej dobe už vysoká škola nemá takú váhu, doslova ju vyštuduje hocijaký debil. Potom nemáme zamestnancov v službách, pretože každý si myslí, že bude robiť riaditeľa zemegule. Každý rok chrlia vysoké školy neschopných ľudí. A úroveň školstva ide dole.

5noach12
1. júl 2023

@stanulienkat Známky niesú všetko. Je to absolútna sprostosť vyberať len na základe priemeru. Prijímačky by mali byť na každej normálnej VŠ.

gabik21
1. júl 2023

Ano, gymnazium som flakala nevedela som sa ucit. Na VS som urobila prijimacky zo vseobecneho prehladu . Dokonca existovalo CD s otazkami o ktorom som nevedela a vsetci boli nabifleni, aj tak neurobili . Na VS som mala aj prospechove stipendia, skola ma bavila aj ked bola tazka, tam som sa nasla a naucila sa ucit p

gabik21
1. júl 2023

Este pridam paradox, nakoniec vela mojich spoluziakov z gymnazia VS ani nedokoncilo, aj vela jednotkarov medzi nimi

sella38
1. júl 2023

Neviem preco by clovek,ktory ma na strednej trojku z matiky, nemohol ist studovat napr. ANJ.

betulinka1
1. júl 2023

Ja som mala na gympli 4 z matiky, vzdy krasna solovka. Ak by som nemala z inych predmetov 1 -tky nak ma matikarka necha prepadnut. Inak moja mama ucitelka matikarka, hodiny ma drvila ale proste ja som tej matike nerozumela, iba geometria mi isla na 1. Ale z predmetov ktore ma zaujímali a z ktorych som maturovala som mala 1-2. Vyštudovala som Vs bez problemov a aj doktorát si spravila. Samozrejme nesla som na matfyz alebo na inu Vs kde by bola matika 🤣🤣🤣🤣 Cize za mna, ak si vyberies správnu VS tak kludne to das aj ked si trojkarka. Je tam iny spôsob učenia, co napriklad mne viac vyhovoval ako na strednej.

kacena4
1. júl 2023

ano bez problemov ak chces studovat nieco co ta bavi a zvladnes samostudium specipredmetov. závisí vsak od skoly

milanemila
1. júl 2023

@79viktoria79 nie nebolo to tento rok, vysku mam uz skoncenu. Stale su vysoke skoly kde sa robia prijimacky bez ohladu na znamky.

vulka
1. júl 2023

Jasne, že sa dostaneš. Mám kopec takých študentov. Ale do roka veľa z nich zanechá štúdium.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
1. júl 2023

Na VŠ nie je problém sa dostať, problém je sa tam udržať..... Takže ak sa budeš učiť a ak tvoje známky zo strednej boli len z lenivosti, tak máš šancu ....

harrisson
1. júl 2023

Moji spolužiaci mali na strednej 3-4 a skončili vs technického smeru. Pred vyše 12r
Ak niesi blbý a máš motiváciu, dá sa to.

cecilia29
1. júl 2023

Ja som mala 3-4 na ZS a šla som na gympel. Tam už prospech s vyznamenaním. Takže podľa mňa je to možné aj v takom prípade. Ide o to ci ti len vyslovene niektoré predmety nejdu alebo ci je stredná na teba už náročná

liv1
1. júl 2023

Ja som na vs nepotrebovala vysledky zo strednej skoly, hodnotili sa len prijimacky. A ja som to vedela. A tak som strednu skolu som doslova prezurovala, mam najlepsie spomienky ☺️. Neviem ale ako je to teraz, ci sa znamky beru do uvahy, alebo nie. Ale ak sa pytas len na vedomosti, alebo ci trojkar ci stvorkar vystuduje uspesne aj dobru VS, tak moja odpoved je ano

liv1
1. júl 2023

@betulinka1 presne, aj mne vzdy vyhovovalo narazove ucenie.
@stanulienkat to, ze vs chrlia prilis vela ludi a kvalita ide dole je pravda suhlasim. Ale nastastie je na vs dolezitejsie ako kto urobi prijimacky (aspon teda bolo to tak), je to ovela spravodlivejsie A samozrejme to, ci sa na skole udrzi, to je este silnejsi ukazovatel schopnosti studentov. A nie vysvedcenie zo strednej skoly, z hornej dolnej, hocijakej skoly. Stredne skoly maju obrovsky rozdiel v urovni, narocnosti, preto by nemalo byt jedno ci ide jednotkar z ucnovky s jednotkarom z gympla. Lebo same jednotky u jedneho ci druheho su asi taky rozdiel, akoby gymnazista studoval dve skoly. A za dalsie, v zivote sa v priemere uplatnia lepsie prave nie ti jednotkari 😊

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2023

@liv1 Toto:"v zivote sa v priemere uplatnia lepsie prave nie ti jednotkari 😊" na MK velmi casto citam. Videla si k tomu nejake statistiky?

liv1
1. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl prvy krat som to videla/pocula uz velmi davno, takze zdroj ti neuvediem. Suvisi to nejako s tym, ze jednotkari su casto zamerani na vykon, zvyknu byt menej kreativni. Co vsetko okolo toho este je, ktori su taki ci onaki, to uz ti presne nepoviem. Ale je to len priemer, to si treba uvedomit. To neznamena, ze jednotkari nemozu byt superuspesni ludia, “bohati” ci uznavani, a zaroven to neznamena ze ti trojkari su vsetci taki uspesni a nedopadnu zle. Takze treba to brat aj s rezervou a najma, pochopit mozno skor skrz to, ze uspech v zivote sa nemeria znamkami

liv1
1. júl 2023
dskjhfdlkdjhl
1. júl 2023

@liv1 ja viem ako funguje statistika, mna to len zaujalo, ze sa to tu velmi casto vyskytuje, ale nikdy som ziadnu oficialnu statistiku nevidela. Ono, nie je jednotkar ako jednotkar-keby mali jednotky len taki, ktori si ich naozaj zasluzia, tak by to zase bolo o inom.

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2023

@liv1 teraz som to len tak rychlo preletela, ale nejako mi tam chybaju data, toto su len take omacky, nepodlozene cislami-mozno to tam niekde je, ale ja som to nenasla, ako som uz pisala, presla som to velmi rychlo, mohla som nieco preskocit a nevsimnut si.