Zdravím,
robil si niekto doplňujúce pedagogické vzdelananie v kategórii pedagogický asistent na MPC - metodicko pedagogické centrum, alebo na vysokej škole?
Ak áno, poprosím info, kde konkrétne. Mám ukončenú SŠ s maturitou, ale v nepedagogickom obore a na rok končím Mgr. na vysokej škole, tak isto v nepedagogickom obore , nakoľko som si našla prácu na čiastočný úväzok ako asistent pedagóga, potrebujem si do 4 rokov doplniť pedagogickú spôsobilosť, len riešim, že kde by to bolo najvýhodnejšie. ďakujem za odpovede
@jani90 Trenčín, Žilina, Bratislava, Košice, Komárno, Banská Bystrica, Trnava, Nitra, Prešov
https://mpc-edu.sk/sk
@evita_g
a v ktorom meste si to robíte konkrétne Vy? Lebo mne hovorili, že ak sa Trnava nenaplní a ani Nitra, tak môže byť, že začnú v Prešove, čo je pre mňa ďaleko, ale že možno až v novembri, že všetko záleží od naplnenia kapacít . A dlžka je 2 roky? Mne pani hovorila že cca 1 školský rok. ďakujem
@andrea77 Dobrý deň, ja mám ten istý problém, neviem sa vôbec rozhodnúť. Tento rok som začala od novembra pracovať ako asistentka a potrebujem si urobiť DPŠ. Už ste sa rozhodli akú formu zvolíte? Ďakujem za odpoved
@99hviezda999 dobrý deň, ja si aktuálne robím DPŠ cez MPC, zatiaľ neviem posúdiť, nakoľko sme v podstate mali len pár prednášok, zatiaľ ideme online do decembra a potom sa uvidí, nemáme ešte harmonogram. Ja si to robím cez Trnavu.
@99hviezda999 aj keď je otázne, čo bude od budúceho septembra, asistenti sa stopli, zmluvy máme len do konca augusta a ak nebudú peniaze, tak ani pracovné zmluvy pravdepodobne nepredlžia školy.
@evita_g dobrý deň, tak nakoniec som sa dala na ten kurz, len väčšinou sme doobeda, tak to v práci zliepam ako sa dá....len ešte by som sa chcela spýtať, kedy ste minulý rok končili, v júny ako riadna škola? Skúšky a obhajovaba bola cca kedy? ja si ešte robím posledný rok výšky, tak dúfam, že sa mi to nebude kryť s obhajobou diplomovky a v škole robím asistenta jednému chalanovi, ktorý tento rok maturuje a mala by som byť pri ňom počas maturít, tak preto sa informuje.. ďakujem
dobrý den chcem sa spýtať, to doplnkové pedag. minimum sa už neda urobiť cez MPC? ja to tam neviem najst. Neviete mi prosím poradit?
dobry den. Je DPS na VS narocne? mam 3 deti
@linda555 na začiatku sme dostali harmonogram, kedy budú prebiehať online hodiny, mali sme 1-2 x do mesiaca prednášky a naša skupina sa dohodla tak, že sa hodiny budú striedať, raz doobeda a nasledujúca bude v poobedňajších hodinách. Ale to je asi na dohode, lebo v základnom module sme mali všetko len doobeda, čo bolo vzhľadom na to, že nás väčšina pracuje dosť problematické. Ale z vlastnej skúsenosti by som už cez Nivam naišla, skôr cez strednú, alebo vysokú školu.
@bianca11 môžete robiť pedagogického asistenta, ale s tým, že pri nástupe sa zaviažete, že do 2 rokov si začnete robiť DPŠ pre pedag. asistentov. Ja som tak bola, DPŠ končím po 2 rokoch len teraz v októbri. Tuším do 2 rokov treba začať a do 4 rokov by ste mala štúdium ukončiť, alebo sa to už možno menilo, presne sa už nepamätám.
Ja práve končím druhý rok DPŠ - pedagogický asistent cez MPC. MPC je lacnejšie ako VŠ.