Doplňujúce pedagogické štúdium

erika0106
4. sep 2023

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať od niekoho, kto by mi vedel zodpovedať moju otázku.
Mám ukončenú VŠ odbor psychológia.
Keby som chcela učiť na škole nejaký predmet, musela by som si dať prihlášku na VŠ úplne od začiatku na učiteľstvo konkrétnej kombinácie, alebo by sa to dalo zrealizovať nejakým doplňujúcim štúdiom?
Za odpovede vopred ďakujem a veľmi by mi to pomohlo, keby mi to niekto objasnil, ako to funguje.

letfenixa
4. sep 2023

@erika0106 DPŠ ti umožňuje kvalifikovane vyučovať tvoje štátnicové predmety. Akýkoľvek iný predmet, ktorý chceš vyučovať, musíš vystudovat.

ivka225
4. sep 2023

@letfenixa Presne tak. Ono je to vcelku logicke - ak skoncim neucitelsku fyziku a urobim si DPS, tak mozem ucit fyziku, ale urcite nie dejepis.

heln
4. sep 2023

@erika0106 mozes od zaciatku kombinaciu predmetov, asi ina moznost velmi nieje. lebo poznam takych co si spravili najskor dps, aby mohli ucit a potom sli na rozsirujuce studium, ale to sa asi tyka len ucitelstva 1.-4., neviem ci sa takto daju dostudovat aj jednotlive predmety.

letfenixa
4. sep 2023

@heln áno, existuje rozsirujuce štúdium jednotlivých predmetov.

zuzana76
4. sep 2023

@erika0106 DPŠ a mozes ucit psychologiu, z ktorej mas statnice, a potom si mozes robit rozsirujuce studium na slovencinu, anglictinu, jednoducho predmet, ktory ti isiel a si v nom dobra